Η cine-πρόταση του ewoman: I, Tonya!

Η cineπρόταση του ewoman: I, Tonya!

Η ταινία βασίζεται στη ζωή της Tonya Harding, αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που πρώτη επιχείρησε και έφερε εις πέρας το τριπλό άξελ.

Το έργο μεταφέρει τη ζωή της Harding η οποία ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πατινάζ στην ηλικία των 4 χρονών και δείχνει πώς μπλέχτηκε το όνομά της στον τραυματισμό της αντιπάλου της Nancy Kerrigan. Ένα σκάνδαλο, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Γυρισμένο σαν ντοκιμαντέρ, βλέπεις τον κάθε χαρακτήρα να μιλάει καθώς περνάνε οι σκηνές που δείχνουν την κακοποίηση που δεχόταν από τη μητέρα της και πώς αυτή η κακοποίηση την έκανε να νιώθει ότι η κακοποίηση από τον πρώτο σύζυγό της – που έμελλε να είναι καθοριστικός ο ρόλος του στην μετέπειτα εξέλιξη της ζωής της – ήταν φυσιολογική τρόπον τινά. Ο πρώτος σύζυγός της έμελλε να την καταστρέψει. Ο σωματοφύλακάς της επίσης.

Αφελείς και οι δυο, μπλέξανε την Tonya σε μια ιστορία που πιστεύω ότι ξεκίνησε από μια παρεξήγηση. Το σκάνδαλο οδήγησε την δικαιοσύνη να επιβάλλει στην Tonya ποινή που καθιστούσε απαγορευτική τη συμμετοχή της στο καλλιτεχνικό πατινάζ, για πάντα!

Η Tonya είχε παρατήσει το σχολείο από νωρίς. Λαϊκής καταγωγής, πάλεψε πάρα πολύ για να αναδειχθεί στο καλλιτεχνικό πατινάζ μιας και σε αυτό μετρούσαν και άλλα πράματα πέραν της απόδοσης του αθλητή. Το κοστούμι με το οποίο θα διαγωνιζόταν κόστιζε πολλά κι έτσι η Tonya το έραβε μόνη της. Το πρότυπο της οικογένειας από όπου καταγόταν ή που είχε η ίδια δημιουργήσει και αυτά ήταν ανύπαρκτα στην Tonya. Παρά ταύτα τα κατάφερε αρκετά καλά, ώσπου …

Δείτε την. Πραγματικά αξίζει!