Η συνταγή της ημέρας: Σο-κολασμένο προφιτερόλ

Η συνταγή της ημέρας: Σο-κολασμένο προφιτερόλ

Σο- Κολασμένο προφιτερόλ η πρόταση του ewoman για επιδόρπιο τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Είτε είστε απ' αυτούς που «πιστεύετε»  στη μέρα, είτε από τους υποστηρικτές ότι ο έρωτας γιορτάζει κάθε μέρα και δεν έχει ανάγκη από «αγίους»,  είναι μια καλή ευκαιρία κι αφορμή να κάνετε μια τρυφερή κίνηση και να δείξετε την αγάπη σας στο ταίρι σας! 

Τα σέξι εσώρουχα, οι καρδούλες, τα λουλούδια, τα αρκουδάκια, έχουν την τιμητική τους αλλά μη ξεχάσετε ότι ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι. 

Μια συνταγή  που ετοιμάζεται γρήγορα και χωρίς βαθμό δυσκολίας  για να σας μείνει χρόνος να περιποιηθείτε τον εαυτό σας!

Ένα υπέροχο γλυκό για επιδόρπιο, με γεμάτη γεύση σοκολάτας και ρευστή υφή είναι ότι πρέπει για να απογειώσει την ατμόσφαιρα και να σας κάνει να ερωτευτείτε... ακόμη περισσότερο.

http://www.ewoman.gr/198/e-syntage-tes-emeras-garidomakaronada-me-ligkoyini

http://www.ewoman.gr/312/e-syntage-tes-emeras-e-karmponara-tes-gkreta-gkarmpo

http://www.ewoman.gr/610/e-syntage-tes-emeras-penes-me-solomo-kai-botka

Τις επόμενες μέρες θ’ ακολουθήσουν κι άλλες προτάσεις για τη μέρα των αισθήσεων! 
 

Υλικά για το προφιτερόλ: 
μπισκότα Marie 
1 φλ. γάλα 
1 κ. σ. κονιάκ
σαντιγύ για γαρνιτούρα

Για τη κρέμα:
1 κρέμα στιγμής με γεύση βανίλια
250 γρ γάλα 2% λιπαρά

Για την κρέμα σοκολάτας:
250γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. μερέντα ή nutella 
2 αυγά 

Εκτέλεση: 
Χτυπάμε τη κρέμα στιγμής με το γάλα, ενώ σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και βουτάμε τα μπισκότα. Βάζουμε από ένα μπισκότο στη βάση των ποτηριών και 2 κ.γ κρέμα βανίλια και σκεπάζουμε με άλλο ένα μπισκότο. Σ' αυτό το σημείο τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσουν καλά. 

profiterol-ewoman
 

profiterol2-ewoman

Μετά από τουλάχιστον 1-2 ώρες φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας ως εξής: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά, ενώ κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σ' ένα μπολ και προσθέτουμε και τη μερέντα. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα την βγάζουμε από τη φωτιά, και τη ρίχνουμε στο μπολ με τη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα.

Μόλις λιώσουν ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σοκολατένια κρέμα να κρυώσει καλά κι ανακατεύουμε και τ' αυγά και περιχύνουμε τα μπισκότα που είχαμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το γλυκό για αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά και γαρνίρουμε με σαντιγύ και τρίμμα σοκολάτας. Φτιάξτε το προφιτερόλ από την προηγούμενη μέρα για να προλάβει να παγώσει όσο χρειάζεται...

profiterol5-ewoman

Happy Valentines day!!