Ο Βαλεντίνος της καρδιάς σου είναι μέσα σου

Ο Βαλεντίνος της καρδιάς σου

Κάποτε πίστευες στον Βαλεντίνο. Ήσουν μικρή και ρομαντική. Κάποτε…

Πίστευες πως τα λόγια βγαίνουν από την καρδιά και πως οι πράξεις ρομαντισμού είναι η πιο όμορφη εξωτερίκευση της αγάπης.

Κάποτε πίστευες στον Βαλεντίνο. Όχι στον Άγιο, αλλά σε εκείνον της καρδιάς σου.

Τώρα όμως αναρωτιέσαι: υπάρχει άραγε ο Βαλεντίνος της καρδιάς σου;

Αυτό που κάποτε ονειρεύτηκες, αυτό που τόσο επιτηδευμένα έπλασες στην εφηβική σου φαντασία, υπήρξε; Υπάρχει; Θα  υπάρξει;

Αγίου Βαλεντίνου ξημερώνει και για άλλη μια χρονιά βάλλεσαι και περιβάλλεσαι από γλυκανάλατα σχόλια και ρομαντικά ραντεβουδάκια, δώρα και κάθε λογής ερωτευμένες καταστάσεις.

Δεν σε ενοχλούν όμως πια. Χαίρεσαι που οι άνθρωποι είναι ερωτευμένοι. Χαίρεσαι που θέλουν ακόμα να γιορτάζουν τον έρωτα. Αν και θες να τους φωνάξεις πως ο έρωτας γιορτάζεται κάθε μέρα. Αν και θες να τους υπενθυμίσεις πως ο έρωτας κάποτε τελειώνει. Βασικά αυτό σε ενοχλεί περισσότερο από όλα, το ότι έχεις χάσει την πίστη σου στον έρωτα, πως χλευάζεις την ίδια την ύπαρξή του και πως έχεις πειστεί πια για την ανυπαρξία του.

Εσύ όμως συνεχίζεις και χαίρεσαι. Γιατί υπάρχουν ερωτευμένοι. Ευτυχώς!

Γιατί αυτό σου δίνει ελπίδα πως υπάρχει κάτι εκεί έξω.

Εκεί έξω είπες;

Όχι, αυτό που υπάρχει δεν είναι εκεί έξω. Είναι μέσα σου.

Ο Βαλεντίνος της καρδιάς σου είναι μέσα σου.

Είναι αυτός που ζεσταίνει καθημερινά το σώμα σου και κινητοποιεί την ίδια την ύπαρξή του. Είναι αυτός που προσφέρει θαλπωρή στην καρδιά σου. Αυτός που αγκαλιάζει και αποδέχεται κάθε πτυχή του εαυτού σου.

Μην περιμένεις τον Βαλεντίνο με τα δώρα. Δεν θα έρθει. Και αν έρθει δε θα είναι αυτός που περιμένεις. Ο Βαλεντίνος σου είναι η ελπίδα και η πίστη σου στον έρωτα.

Η πίστη που σου λέει πως αυτό που υπάρχει μέσα σου θα αναπτυχθεί.

Θέλεις να πεις σε όλους τους μη ερωτευμένους να πιστέψουν λίγο παραπάνω στον Βαλεντίνο. Όχι στον Άγιο του έρωτα, αλλά στον άνθρωπο που θα συναντήσουν. Να πιστέψουν στον εαυτό τους. Να δώσουν μια ευκαιρία στον έρωτα μέσα τους.

Ο Βαλεντίνος μας υπάρχει. Ας μην βιαστούμε να τον διώξουμε πριν καν να τον γνωρίσουμε.

Θα λέγαμε πως του Αγίου Βαλεντίνου θα έπρεπε να καθιερωθεί να γιορτάζουν οι μη ερωτευμένοι. Γιατί αυτοί έχουν περισσότερο την ανάγκη να πιστέψουν στον έρωτα.