Η συνταγή της ημέρας: Banoffee για να γλυκάνετε τον Βαλεντίνο σας

Η συνταγή της ημέρας: Banoffee για να γλυκάνετε τον Βαλεντίνο σας

Banofee, η πρόταση του ewoman για να γλυκάνετε τον Βαλεντίνο σας!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όπως και να 'χει είναι γλυκιά και ξεχωριστή! 
Τώρα θα μου πείτε, ότι ο έρωτας είναι από μόνος του «γλυκός»  και δε χρειάζεται ειδικές ημερομηνίες για να εκφραστεί, θα πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα, κι όχι σε ξενόφερτες γιορτές και ότι όλος αυτός ο ντόρος δεν είναι τίποτα άλλο από μια καλή ευκαιρία να κάνουν τζίρο τα ζαχαροπλαστεία και τα ανθοπωλεία! 
Οκ, Οκ, μπορεί να είναι κι έτσι...

Μα μη το βλέπετε έτσι! Δείτε το σαν μια αφορμή να κάνετε μια μικρή τρυφερή πράξη αγάπης για το ταίρι σας! Όπως ένα γλυκάκι...φτιαγμένο από τα χεράκια σας!!
Και για να πρωτοτυπήσετε ξεφύγετε από τη σοκολάτα που όλοι την έχουν συνδυάσει με τη μέρα!
Το ewoman σας προτείνει να φτιάξετε αυτό το πανεύκολο banofee με σάλτσα καραμέλας που η ιδιαίτερη γεύση του θα γλυκάνει τις ιδιαίτερες στιγμές με το ταίρι σας!

Υλικά:
300 γρ μπισκότα Digestive ή άλλα της αρεσκείας σας τριμμένα 
150 γρ μαργαρίνη
1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο (υπάρχει και έτοιμο για να μη παιδεύεστε με χύτρες) 
3 ώριμες μπανάνες
1-2 κ.γ. χυμό λεμονιού
Για τη σαντιγύ:
500 γρ φυτική κρέμα γάλατος
2-3 κ.σ. άχνη 
1 βανίλια
2 κ.γ. κακάο
τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας (προαιρετικά για στόλισμα)

Εκτέλεση: 
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε καλά τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη ενώ σ' ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη. Ρίχνουμε τα μπισκότα στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

banofee1-ewoman

Σε φόρμα στρόγγυλη (ιδανικά 26 εκ) με τσέρκι στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το μπισκότο και το βάζουμε για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο. Αφού κρυώσει απλώνουμε τη κρέμα καραμέλα (που μπορούμε να φτιάξουμε μόνες βράζοντας επί 3 ώρες σε χύτρα ένα ζαχαρούχο γάλα, ή να τη προμηθευτούμε έτοιμη, (προτιμήστε τη 2η λύση!!) και τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες κι αφού τις έχουμε ψεκάσει με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

banofee2-ewoman

Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο κι ετοιμάζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 7' τη φυτική κρέμα με την άχνη και τη βανίλια μέχρι ν' αφρατέψει καλά! Χωρίζουμε λίγη από τη σαντιγύ για να τη χτυπήσουμε με το κακάο για να στολίσουμε το banofee. Απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω από τις μπανάνες και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον πριν το στολίσουμε με τη σαντιγύ σοκολάτας, ή τρούφα, ή νιφάδες σοκολάτας ή ακόμη και σιρόπι σοκολάτας ή τριμμένο μπισκότο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας!

Ειδικά για τη μέρα το στόλισα σχηματίζοντας μια σοκολατένια καρδιά και σοκολατένια δαντέλα ολόγυρα! 
Επίσης μια πολύ ωραία ιδέα σερβιρίσματος που θα κλέψει τις εντυπώσεις είναι να φτιάξουμε το banofee σε ποτήρι! 
Πριν το σερβίρουμε είναι καλό να μείνει στο ψυγείο αρκετές ώρες!

banofee6-ewomanTip:
Αυτό που κάνει δύσκολο το banofee είναι η καραμέλα που παραδοσιακά φτιάχνουμε βράζοντας σε χύτρα ζαχαρούχο γάλα επί 3 ώρες! Μπορούμε ν΄αποφύγουμε αυτή τη χρονοβόρο διαδικασία, αφού υπάρχει πλέον, έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο (της ROYAL) στα σούπερ μάρκετ κι είναι πράγματι εξαιρετικό!

Καλή επιτυχία και happy Valentines day αγάπες!