Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη χορτόπιτα με πλούσια γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη χορτόπιτα με πλούσια γεύση

Χορτόπιτα νηστίσιμη με πλούσια γεύση η πρόταση του ewoman για σήμερα!

Κι όποιον πει πως στη νηστεία δεν μπορούμε να τρώμε νόστιμα και γευστικά φιλέψτε τον αυτή τη χορτόπιτα κι αλλάξτε του γνώμη! 
Μια χορτόπιτα δυναμωτική κι υγιεινή για τον καιρό της νηστείας κι όχι μόνο!

Μια πίτα τραγανιστή που λατρεύουν ακόμη και τα παιδιά που δε τρώνε λαχανικά! 

Υλικά:
1 πακέτο χωριάτικα φύλλα 
3/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα 
Για τη γέμιση:
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 πράσα μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι 
1/2 κ. σπανάκι 
1 ματσάκι αντίδια ή καυκαλήθρες
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
5-6 κλαράκια άνηθος 
5-6 κλαράκια δυόσμος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
2 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες με 3 κ.σ. ελαιόλαδο να μαραθούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και τα χόρτα καλά στραγγισμένα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

xortopita2-ewoman

Στο τέλος προσθέτουμε τα αρωματικά το άνηθο και το δυόσμο. Λαδώνουμε ένα ταψί, και στρώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντας ένα ένα ξεχωριστά. Στο 3ο στρώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι.

xortopita4-ewoman

Ψήνουμε στους 180ο C ώσπου να ροδίσει η πίτα καλά και να ξεκολλήσει από το ταψί.

xortopita5-ewomanTip:
Όσο πιο στεγνή είναι η γέμιση τόσο πιο τραγανιστή θα γίνει η πίτα!

Καλή επιτυχία και...καλή Σαρακοστή!