Η συνταγή της ημέρας: Μύδια σαγανάκι

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια σαγανάκι

Για όσους αγαπούν τα θαλασσινά, τα «μακροβούτια» με λαγάνα (ή ψωμί) στη πιατελίτσα με τα μύδια σαγανάκι που σας προτείνει το ewoman, θα τους μείνουν αλησμόνητα!

Ένας εκλεκτός ουζομεζές που ετοιμάζεται στο άψε σβήσε και νοστιμίζει τις στιγμές με φίλους ή ακόμη κι αυτές της μοναξιάς των μερακλήδων!
Ένας μεζές που δε πρέπει να λείπει από το τραπέζι με τα Σαρακοστιανά εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας! 
Φτιάξτε το σαγανάκι όσο καυτερό το θέλετε κι αρχίστε τις ...βουτιές! 

Υλικά: 
500 γρ μύδια (κατεψυγμένα ή φρέσκα) 
200 γρ τυρί φέτα
2 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες 
λίγη καυτερή πιπεριά ή λίγες σταγόνες tabasco
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ σάλτσα ντομάτας
5-6 κλαράκια μαϊντανό
1/2 φλ. ελαιόλαδο 
αλάτι- πιπέρι- ρίγανη

Εκτέλεση: 
Ξεπαγώνουμε τα μύδια σε ένα μπολ και τα βάζουμε να στραγγίσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, και το σκόρδο και τις πιπεριές σε ροδέλες και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μια πλατιά και κοντή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. 
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη σάλτσα, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα μύδια ανακατεύοντας ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.

saganaki-ewoman

Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 φλ. ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5' περίπου.

saganaki2-ewoman

Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.

saganaki3-ewoman

Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα. 
Σερβίρουμε ζεστό σε ρηχή πιατέλα για σαγανάκι ή σε πήλινο σκεύος και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.

Tip: Προσοχή στο χρόνο μαγειρέματος τον μυδιών δε χρειάζονται παραπάνω από 5'. Όσο μαγειρεύονται μαζεύουν και σφίγγουν.

saganaki7-ewoman

Συνοδέψτε το σαγανάκι με τσίπουρο Ηδωνικό με ή άνευ γλυκάνισου και στην υγειά σας!