Η συνταγή της ημέρας: Κέικ ή κεκάκια με ινδοκάρυδο

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ ή κεκάκια με ινδοκάρυδο

Κέικ ή κεκάκια με ινδοκάρυδο με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα η πρόταση του ewoman για σήμερα!

Φτιάξτε τα: Για να υπάρχει στο σπίτι κάτι νηστίσιμο για κέρασμα, αλλά εξίσου δυναμωτικό και νόστιμο για το κολατσιό των παιδιών (κι όχι μόνο), για να συνοδέψει τον καφέ ή το τσάι σας αλλά ακόμη και για να προσφέρετε κάτι νόστιμο και φτιαγμένο από τα χεράκια σας σε μια επίσκεψη.

Ένα κέϊκ που φτιάχνεται πανεύκολα (μπορούν να το φτιάξουν ακόμη και μικρά παιδιά) και πολύ επίκαιρο λόγω...Survivor!! 
Τα οφέλη της καρύδας για την υγεία και την ομορφιά εξάλλου, είναι πολλαπλά οπότε και εν καιρώ νηστείας φροντίστε να μη λείπει ποτέ από το σπίτι!
Πρόταση: φτιάξτε ατομικά κεκάκια με ινδοκάρυδο και προσφέρετέ τα σ' ένα δίσκο ως δώρο!

Υλικά:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 sprite (1 κουτάκι )
1 μπέϊκιν
1 βανίλια
500 γρ φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) 
άχνη
(φορμάκια sanitas και χαρτάκια για κεκάκια)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, το χυμό, το αναψυκτικό και το ινδοκάρυδο κι έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου (ώσπου να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα). Η δοσολογία των υλικών είναι για μια φόρμα κέικ ή αν θέλουμε να τα φτιάξουμε ατομικά, βγαίνουν περίπου 16 κεκάκια.

Για extra γεύση και άρωμα πασπαλίστε με άχνη και ινδοκάρυδο!

kekakiaindokarudo-ewoman

keikindokarudo-ewoman

Καλή επιτυχία!