Αναστασία Κορινθίου: Ζω για να γράφω, δε γράφω για να ζω!

Αναστασία Κορινθίου, μια δυναμική γυναίκα που διαβάΖΕΙ

Αναστασία Κορινθίου, μια δυναμική γυναίκα που διαβάΖΕΙ, γράφει και δημιουργεί ασταμάτητα. Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη, ζούσε στη Ρόδο και κατοικεί πλέον στη Αθήνα εδώ και 3 χρόνια.

Το Ewoman τη διαβάζει ανελλιπώς, τη θαυμάζει και έχει τη χαρά να τη φιλοξενεί σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

1.Ποια είναι αληθινά η Αναστασία Κορινθίου; Τι την εκφράζει; Τι αγαπά και τι δεν αντέχει;

Η Αναστασία είναι αυτό ακριβώς που βλέπετε και «διαβάζετε». Ένα κορίτσι, που αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει με τον συμβατικό τρόπο (ταγιεράκι , κότσος), μια γυναίκα που χαμογελά αισιόδοξα ακόμη και όταν όλα δείχνουν έτοιμα για καταιγίδα, ένα παιδί κρυμμένο στη μαμά που κλέβει ακόμα το γλυκό από το βάζο!
Αγαπώ όσους φοβούνται να αγαπηθούν, τη μοναξιά στην φασαρία, την έμπνευση μέσα από γκρίζα χειμερινά χρώματα ψυχής, την σοκολάτα , τις αίθουσες με μυρωδιά σκονισμένης βελούδινης κουρτίνας θεάτρου, τις φλόγες στο τζάκι με γεύση κρασιού στο στόμα και δεν αντέχω τους απαισιόδοξους και τοξικούς ανθρώπους, καταστάσεις, καθώς και τα ξαναζεσταμένα φαγητά και τις σχέσεις που μυρίζουν πλαστικό από ταπεράκι!

2.Το αγαπημένο σου ρητό το έχεις χαράξει πάνω σου: «Ζω για να γράφω, δε γράφω για να ζω». Τι είναι η γραφή για σένα;

Είναι ανάγκη έκφρασης, είναι ψυχοθεραπεία, είναι φανερή έκθεση όλων όσων είναι μέσα στην καρδιά στο μυαλό και στην μνήμη μου! Είναι ο τρόπος να κρύψω τα μεγάλα μυστικά μου κάπου με ασφάλεια, δηλαδή εκεί που τα βλέπουν… ΟΛΟΙ!

3.Ξέρω ότι κάνεις πάρα πολλά μέσα στη μέρα. Μίλησέ μας για τις ασχολίες σου.

Το 24ωρό μου μακάρι να κρατούσε και 36 ώρες ή και παραπάνω! Ξεκινάω πολύ νωρίς το πρωί το τρέξιμο με έναν καφέ στο ένα χέρι και το κοκεράκι μου στο άλλο! Τα τρία μου παιδιά είναι η βασική μου προτεραιότητα και η καλημέρα δεν ξεκινά χωρίς αγκαλιές και φιλιά κι ας είναι 22 , 19 και 15 πια! Ασχολούμαι με το Healthy life festival για την Ecopolis, που θα φιλοξενηθεί στην Helexpo στο Μαρούσι 20 έως και 22 Απριλίου! Ένα πρότζεκτ που το έχω πιστέψει και αγαπήσει πολύ, γιατί εκφράζει την ανάγκη όλων μας για έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής! Το… πολυσυζητημένο ΕΥ ΖΗΝ και η αναζήτηση της χαράς της ζωής!
Είμαι υπεύθυνη αξιολόγησης νέων έργων για τον εκδοτικό όμιλο ΝΙΚΗ και τηλεπαρουσιάστρια στην εκπομπή ΔιαβάΖΩ με τον Φοίβο και την Αναστασία για το Greek Books από το Κontra channel, ενώ παράλληλα αρθρογραφώ για την Εναλλακτική δράση και το Kiss my grass!
Φυσικά, έχω αναλάβει και την αρχισυνταξία στο περιοδικό Books and Writers μιας και εκδότρια (ΚΑΙ «αφεντικό» μου) είναι η κόρη μου Λυριάννα! Μιλάμε για ένα free press περιοδικό που κυκλοφορεί Πανελλαδικά σε 8.000 αντίτυπα και που η συντακτική του ομάδα είναι η δεύτερή μου οικογένεια.
Αν προσθέσεις τώρα ότι καθημερινά γράφω για το επόμενο μου βιβλίο, πάω γυμναστήριο και βρίσκω χρόνο για κινηματογράφο, θέατρο και φίλους ή ξεχωριστά άτομα που αγαπώ και με χαλαρώνουν …εεεε ναι σε παρακαλώ Θεούλη μου μήπως λίγες ακόμα ώρες μέσα στην μέρα να το σκεφτούμε σαν προοπτική ή μπα;

4.Γράφεις σε blogs, sites καθώς και στίχους, από τους οποίους έχουν μελοποιηθεί αρκετοί. Έχεις γράψει ακόμη και παιδικό μιούζικαλ! Από πού αντλείς την έμπνευση σου;

Από την καθημερινότητα… Μια εικόνα μέσα στο τρένο το πρωί, μια συζήτηση χαλαρή το βράδυ με φίλους και κρασί, μια φιλοσοφία της στιγμής από μέντορες ζωής και φυσικά από τον Έρωτα… Αυτόν τον έρωτα τον άναρχο και αναρχικό, που δεν γίνεται εθισμός και ανάγκη, αλλά απεξάρτηση από φόβους!

5.Είσαι δυναμική γυναίκα και είθισται να λένε ότι αυτό τρομάζει τους άντρες. Ποια είναι η γνώμη σου;

Κοίτα, η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν το πίστευα! Ζούμε στο 2018 και θεωρώ ότι μια γυναίκα είναι φυσιολογικό να έχει και μυαλό και δυναμικότητα, χωρίς αυτό να βάζει φραγμούς στο νάζι και την θηλυκότητα της! Και λέω «πίστευα» γιατί τελικά ναι οι άντρες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες και ειδικά τις γυναίκες συγγραφείς!
Έχω κατηγορηθεί (ευτυχώς που δεν καίνε πια στην πυρά τις κοκκινομάλλες μάγισσες) για υπερβολική φαντασία , πάθος και εκφραστικότητα!
Λυπάμαι… αυτή είμαι!
Τα ζω όλα στο 100% και δεν ψάχνω για άντρα δεκανίκι ή μπράτσο να κρέμομαι πάνω του, αλλά για αερόστατο να πετάξω και χέρι να περπατήσουμε ή να χορέψουμε μαζί! Μπορώ να είμαι και δυναμική αλλά και ευαίσθητη ταυτόχρονα. Άλλωστε κάθε γυναίκα, μέσα σε μία σχέση που την ενδιαφέρει, έχει την θέληση και τον …τρόπο να είναι και λέαινα και γατούλα και φωτιά και θάλασσα!

6.Τα κείμενά σου είναι βιωματικά; Είσαι της «σχολής» πρώτα ζω και ύστερα γράφω ή αρκεί απλά η μελέτη ενός θέματος για να το προσεγγίσεις στα βιβλία σου;

Ζω, ζω, ζω, ζω!! Αν δεν έχεις βιώσει την χαρά, τον πόνο, την απώλεια, την αγάπη και τον έρωτα, πώς τολμάς να γράφεις για αυτά; Μεγάλες ήττες και μικρές νίκες η έμπνευση μου!!!

7.Πριν από χρόνια, τα κείμενα σου «έσωσαν» μια ανθρώπινη ζωή. Σου χάρισαν και τον τίτλο «Νεράιδα της Ρόδου» λόγω αυτού. Θέλεις να μας πεις γι’ αυτό;

Οι πιο πολλοί πιστεύουν, ότι με αποκαλούν νεράιδα γιατί ήμουν μια χαριτωμένη ξανθιά στον… κόσμο της! Ο «βαρύς» αυτός τίτλος, που έχει συνδυαστεί με ντελικάτες εγωίστριες νεραϊδούλες όπως η Τίνκυ -που κατά τα άλλα πολύ την εκτιμώ, ειδικά για τον ανέλπιδο έρωτά της με τον Πήτερ- προέκυψε το 2013 με αφορμή το βιβλίο μου ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, που θέμα του έχει τους αυτόχειρες στην Ελλάδα της κρίσης.
Λίγο μετά την πρώτη επίσημη παρουσίασή του, εμφανίστηκε στον τοίχο μου μια δημόσια ανάρτηση στην οποία «κάποιος» δήλωνε πως είναι έτοιμος να δώσει τέλος στην ζωή του και με προκαλούσε αν πιστεύω έστω και μία λέξη από όλα όσα γράφω… να τον σώσω! Ουσιαστικά εκείνο το βράδυ νομίζω σώθηκε και εκείνος καλή του ώρα, αλλά κι εγώ! Στήθηκε μια μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης, όπου με την καθοδήγηση ψυχολόγων και την συνοδεία αστυνομικών πήγα, τον βρήκα, έμεινα μαζί του για 3 ώρες και τον έπεισα να αφήσει το μαχαίρι που κρατούσε στα χέρια του και να μας ακολουθήσει στο νοσοκομείο Ρόδου! Δε θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του…
Εκείνο το βράδυ έκανα το πρώτο τσιγάρο της ζωής μου μετά από δική του απαίτηση να καπνίσουμε μαζί καθώς μιλούσαμε και ένιωσα το κρύο να μπαίνει μέσα μου κυριολεκτικά! Έτρεμα για ώρες μετά. Ο «κάποιος» είναι μια χαρά μέχρι σήμερα!!! Κι εγώ… εγώ με αφορμή τα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας, βαφτίστηκα η Νεράιδα που έσωσε μια ζωή! Από τότε έχω σκοπό και στόχο ζωής να βοηθάω πάντα και όπως μπορώ, ευπαθείς ομάδες ή να πραγματοποιώ όνειρα ανθρώπων με ουσία!!!

8.Το Books and Writers δείχνει να είναι η νέα μεγάλη σου αγάπη. Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Είναι το …μωρό μας! Οικογενειακή υπόθεση, αφού εκδότρια είναι η κόρη μου Αγγελική η οποία έχει σπουδάσει δημοσιογραφία! Θεωρώ ότι έλειπε ένα περιοδικό με τέτοια θεματολογία, που αφορά βιβλία συγγραφείς και αναγνώστες! Έχει φρέσκια ματιά και νιώθουμε ήδη την αγάπη του κόσμου να μας αγκαλιάζει!

9.Γράφεις αυτή την περίοδο κάποιο βιβλίο; Αν ναι, τι αφορά;

Πάντα γράφω… κάποιο βιβλίο! Αυτή την περίοδο «δουλεύω» κάτι πολύ ιδιαίτερο με μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ πρόσφατα τέλειωσα και την αυτοβιογραφία του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη!

10.Αγάπη δίχως έρωτα, υπάρχει; Ποιος ο ρόλος του έρωτα στη ζωή σου;

Για μένα προσωπικά η αγάπη στρογγυλεύει τις αιχμηρές άκρες του έρωτα και ο έρωτας φέρνει το χρώμα της θυμωμένης θάλασσας στην γαλήνη της αγάπης! Αυτά τα δύο σε συνδυασμό, δημιουργούν το απόλυτο αίσθημα ελευθερίας στο... μέσα μας!
Ο έρωτας για μένα είναι η ανάσα που παίρνεις σε βουτιά, είναι lets fly και όχι lets fall!! Είναι να ισορροπείς στο σχοινί του σχοινοβάτη με τόλμη! Πιστεύω στον έρωτα με τη πρώτη ματιά της ψυχής και όταν είμαι ερωτευμένη νομίζω πως γίνομαι περισσότερο ποιήτρια παρά λογοτέχνης!

11.Η αυτοπεποίθηση θεωρείς ότι είναι απαραίτητη για να επιτύχεις τους στόχους σου;

Όχι! Η υπερβολική αυτοπεποίθηση σε οδηγεί σε ένα ματαιόδοξο μοτίβο εαυτού, που επαναπαύεται στην όποια εφήμερη δόξα! Μια μικρή δόση ανασφάλειας, είναι απαραίτητη για να προχωράς με πείσμα. Έχε εμπιστοσύνη στις μικρές ρωγμές σου. Αυτές φτιάχνουν πολύχρωμα βιτρώ!

12.Πέρα από δυναμική και πολυπράγμων, είσαι και πολύ όμορφη γυναίκα. Τολμώ να πω ότι για κάποιες από εμάς είσαι πρότυπο γυναίκας. Τι θα έλεγες στις γυναίκες αναγνώστριες του Ewoman που κυνηγούν τα όνειρά τους;

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και είναι αντανάκλαση από μάτια-καθρέφτες που μας αγαπούν αληθινά! Μάτια καθρέφτες που δεν ρωτάνε ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ, αλλά ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΗ, χωρίς παραμυθιάσματα από ροζ παραμύθια αλλά κινηματογραφικά με σκηνοθεσία τρελού και ρόλους δίχως πρόβα!
Όλοι και όλες είμαστε όμορφες αν κάνουμε Botox στις ρυτίδες της ψυχής και φτιάχνουμε ρυτίδες από χαμόγελα χαράς! Αγαπήστε τον εαυτό σας αληθινά, αγαπηθείτε χωρίς φόβους και ΜΗΝ κυνηγάτε τα όνειρα σας. Νιώθουν κυνηγημένα και φεύγουν! Απλώστε το χέρι σας, «ταΐστε τα» εμπιστοσύνη και θα σας φανερωθούν!

korinthiou1-ewoman