Οι 5 σειρές που πρέπει να ξεκινήσεις να βλέπεις

Οι 5 σειρές που πρέπει να δεις(πηγή pixabay)

Πέντε σειρές που πρέπει να δεις αν είσαι «σειράκιας» που σέβεται τον εαυτό του!

Death note (anime)

Γιαπωνέζικη σειρά 37 επεισοδίων. Αστυνομικό θρίλερ με φοβερή ανατροπή και έξυπνο σενάριο. Ο Λάιτ, είναι ένας μαθητής λυκείου ο οποίος είναι τρομερά ευφυής, και με έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης. Μια μέρα λοιπόν, πέφτει στα χέρια του το σημειωματάριο ενός δαίμονα, (death note), το οποίο έχει μια μαγική ιδιότητα… να «σκοτώνει» όποιο όνομα γραφτεί στις σελίδες του, με τον ακριβή τρόπο που θα γραφτεί…

Dark

Γερμανική παραγωγή του 2017.

Η σειρά ξεκινάει με έναν άντρα να αυτοκτονεί, αφήνοντας πίσω του ένα γράμμα, το οποίο γράφει να μην ανοιχτεί πριν την «τάδε» ημερομηνία στο μέλλον. Από κει ξεκινά να παρουσιάζεται η ζωή τεσσάρων οικογενειών, και το πώς εμπλέκονται σε παρελθόν και παρόν, σε μια πόλη μυστήριο και ταξίδια στο χρόνο. Άκρως ατμοσφαιρική και καλοστημένη σειρά, που το σενάριό της τη κατατάσσει στις must see σειρές.

The 100

Η γη έχει καταστραφεί εδώ και χρόνια, και οι άνθρωποι πλέον κατοικούν σε ένα διαστημικό σταθμό. Το οξυγόνο όμως αρχίζει να μη φτάνει για όλους, και ο καγκελάριος αποφασίζει ένα μέτρο για την μείωση του πληθυσμού. Να στείλει 100 φυλακισμένα νέα παιδιά στη γη, με πρόφαση να δουν εάν η γη είναι κατοικήσιμη. Μόλις κατεβαίνουν, καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μόνοι… Μια σειρά που δεν είναι στημένη στο διάστημα αλλά στην επιβίωση των εκατό στη γη. Ωραίο σενάριο, 4 σεζόν και έρχεται η Πέμπτη το Πάσχα.

Ripper strip

Αστυνομική σειρά, τοποθετημένη στην Αγγλία λίγο μετά τη δράση του Τζάκ του αντεροβγάλτη. Αρκετά dark, με σενάριο και όχι αυτοτελή επεισόδια. Πρωταγωνιστούν δυο αστυνομικοί της Scotland yard, που εξιχνιάζουν εγκλήματα, και οι συνεργάτες τους που ενώ σαν άνθρωποι είναι αντίθετοι, δουλεύουν όλοι για ένα σκοπό. Αυτή η σειρά έχει τελειώσει και αποτελείται από 5 σεζόν.

True detective

Κάθε σεζόν και μια διαφορετική ιστορία, με τη πρώτη ως τη καλύτερη κατά τη γνώμη μου. αφορά την εξιχνίαση ενός αποτρόπαιου εγκλήματος, που συνέβη σε μια συντηρητική επαρχία της Αμερικής, και έμοιαζε πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής αυτής. Για βοήθεια της επίλυσης της υπόθεσης, καλείται να βοηθήσει ένας εξειδικευμένος αστυνομικός (Matthew McConaughey). Έχουν βγει 2 σεζόν.