Κουζουλή είναι ετούτη η ζωή μάτια μου κι εσύ ψάχνεις να βρεις τα λογικά της

Κουζουλή είναι ετούτη η ζωή μάτια μου και εσύ ψάχνεις να βρεις τα λογικά της(πηγή pixabay)

Κουζουλή είναι τούτη η ζωή καμάρι μου, γι' αυτό μην προσπαθείς να εκλογικεύσεις τα παράλογά της. Μην την υπολογίζεις και μην την ξεσυνερίζεσαι.

Κοίτα να την κερνάς πάντα από την τρέλα σου και να μην αγοράζεις την δικιά της. Να την ξεγελάς με το χιούμορ σου και να μην παίρνεις σοβαρά τις στεναχώριες και τα βάσανά της. Να της προσφέρεις από την μπέσα σου και να μην καταδέχεσαι τις πίκρες και τα παράταιρά της.

Να τη διασκεδάζεις τη ζωή και να τη χαίρεσαι. Να την ψυχαγωγείς και να την απολαμβάνεις. Να την εξαπατάς με τη μαγκιά σου, για να καταφέρεις να την ζεις. Να την κοροϊδεύεις με το τσαγανό σου, για να την απολαύσεις. Να την περιφρονείς με την ψυχή σου, για να μη σε παίρνει από κάτω. Να της γελάς μέσα από την καρδιά σου, να μη σε παρασύρει η θλίψη της. Να ντύνεσαι την παραφροσύνη σου και να γυρνάς στα σοκάκια του κόσμου. Να φοράς την τρέλα σου ασπίδα στα προβλήματά της. Άτρωτη άμυνα στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Και αδιάβροχη ομπρέλα σε κάθε καταιγίδα που σε μουσκεύει.

Μη σπαταλάς τα χρόνια σου μετρώντας τις πληγές που σου άφησαν. Μη χαλάς τις στιγμές σου κοιτάζοντας τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα. Μην κλαις πάνω από τα αποκαΐδια των ονείρων σου. Σταμάτα να μεμψιμοιρείς για όσα έφυγαν και μη χάνεις χρόνο περιμένοντας τα καλύτερα που θα έρθουν. Πάψε να θρηνείς πάνω από τα χαλάσματα της ύπαρξής σου και μη χρωματίζεις με το μαύρο της την ψυχή σου.

Να παίρνεις τη ζωή από τα μαλλιά και να την πνίγεις στη θάλασσα της τρέλας σου. Να πατάς τη σκανδάλη και να στοχεύεις στη σωφροσύνη της. Να την κοιτάς κατάματα και να μη σκιάζεσαι από τα προβλήματά της. Να αλητεύεις στις ταλαιπωρίες της και να σιγοτραγουδάς στους πόνους της. Να της κλείνεις το μάτι στα δύσκολα και να της χαμογελάς όταν σε πικραίνει. Να χορεύεις τους καημούς σου και να μη μιζεριάζεις. Μην την πάρεις από φόβο και μην τρομάζεις. Πάρε τα χαλινάρια της και μη δειλιάζεις. Να τη στύβεις μέχρι την τελευταία της σταγόνα και να δροσίζεσαι από την γλυκόπικρη γεύση της. Μην την αφήσεις να σε ρίξει στον πάτο της. Να τολμάς να ρισκάρεις και να την αψηφάς. Να την περιγελάς και να μην την πολυπαίρνεις σοβαρά.

Μην ψάχνεις αιτίες και αφορμές για τα παράφρονά της. Μην αποζητάς να βρεις τα λογικά της. Κράτησε την αισιοδοξία σου πάνω από την απελπισία της. Τον αυθορμητισμό σου μακριά από τον δόλο της. Την ειλικρίνειά σου ατόφια από το ψέμα της. Και μην καίγεσαι στις φωτιές της αναζητώντας στις στάχτες τα αλόγιστα της. Άκρη ποτέ δεν θα βρεις.

Γι' αυτό σου λέω, κουζουλή είναι η ζωή μάτια μου. Κι εσύ ολοκούζουλη για να την περιγελάς και να την απολαμβάνεις. Γιατί δεν επιβιώνεις αλλιώς καμάρι μου...

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ