Η βιβλιοπρόταση του ewoman: Τα τρία καλύτερα βιβλία του μήνα

Η βιβλιοπρόταση του ewoman: Τα τρία καλύτερα βιβλία του μήνα

Λατρεμένοι φίλοι και φίλες bookaholics , ήγγικεν η ώρα.  Το θέλατε; Θέλω να ελπίζω πως ναι. Το περιμένατε; Σίγουρα όχι, αλλά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Το έχετε! Το άρθρο με τα τρία καλύτερα βιβλία που αυτόν τον μήνα με στιγμάτισαν, με μάγεψαν, με ταξίδεψαν, με ξεκούρασαν, με συντρόφευσαν. Να πω κι άλλα; Μπορώ, οπότε μην προκαλεί κανείς την τύχη του. 

Επανέρχομαι στο θέμα μας όμως και κάνω μια σύντομη εισαγωγή για να εξηγήσω τους λόγους που με ώθησαν στο να μοιραστώ μαζί σας αυτά τα τρία βιβλία. Έκανα μια σύντομη στροφή στην αγγλόφωνη λογοτεχνία αυτόν τον μήνα και συνειδητοποίησα  πώς όσο παράδοξο και εάν μας φαίνεται, είναι ταυτόχρονα μαγικό το πόσα μπορείς να εξάγεις για την κουλτούρα, την νοοτροπία αλλά και την καθημερινότητα του κάθε λαού, διαβάζοντας ένα λογοτεχνικό βιβλίο που έχει γράψει κάποιος διαφορετικής εθνικότητος από την δική σου. Σαφώς και είχα συχνά ορισμένες άγνωστες λέξεις, παρά το γεγονός πως η αγγλική είναι η δεύτερη μητρική μου, τα κενά μου όμως συμπληρώθηκαν από τους νοηματικούς άξονες που παρακολουθούσα με μεγάλη ευκολία και περισσό ενδιαφέρον. Θα ήταν λοιπόν ανορθόδοξο, για να μην πω καθαρά μεροληπτικό, εάν παρέλειπα να σας προτείνω τα συγκεκριμένα βιβλία, απλά και μόνο επειδή δεν γράφτηκαν στα ελληνικά. 

1. Some day i’ll find you, by Richard Madeley

Η ιστορία της Ντιάνα και του Τζέιμς μας μεταφέρει στο 1940, όπου αναπτύσσεται ένας φαινομενικά ανιδιοτελής και αμφίδρομος έρωτας ανάμεσα σε δύο νέα παιδιά, που με τον αυθορμητισμό που τους διακατέχει αλλά και την ορατή απειλή του πολέμου, αποφασίζουν να παντρευτούν χωρίς να γνωρίζουν πολλά ο ένας για τον άλλον. Εκείνος, γοητευτικός και μυστηριώδης, έχει καταταγεί στις εναέριες δυνάμεις του πολέμου, όντας ένας σαγηνευτικός και ταλαντούχος πιλότος. Εκείνη, στις αρχές της φοιτητικής της ζωής, αποφασίζει να αφιερωθεί ολοκληρωτικά σε κάποιον που νομίζει πως είναι ο μεγάλος της έρωτας. Όταν όμως ο πόλεμος της αφαιρεί τον αδερφό και τον σύζυγό της, η γλυκιά Ντιάνα προσπαθεί να ξαναφτιάξει την ζωή της για χάρη του παιδιού που κυοφορεί. Δέκα χρόνια αργότερα, εγκατεστημένη στην Νότια Γαλλία με νέο σύζυγο και οικογένεια, η μοίρα θα της παίξει το πιο περίεργο παιχνίδι. Από ποιόν πρέπει να προσέχει, ποιος είναι πραγματικά σύμμαχος και ποιος εχθρός της; Ποια απειλή μπορεί να της στοιχίσει την οικογενειακή της γαλήνη αλλά και την ζωή του ίδιου της του παιδιού; Τι σχέση μπορεί να έχει ο εκλιπών άντρας της με όλα αυτά;

smd_ill_find_u-ewoman

2. The dining club, by Marina Anderson

Ένα ξενοδοχείο, λίγο αλλιώτικο από τα συνηθισμένα. Κάθε τραπέζι αποτελεί και  ένα επίπεδο που για κάθε παρευρισκόμενο, επιφυλάσσει μια δοκιμασία. Εάν την περάσει κανείς, προχωρά στο επόμενο επίπεδο και εξασφαλίζει  μια ακόμα εβδομάδα στο κλαμπ. Εάν όχι, αποχαιρετά για πάντα το μέλος του κλαμπ από το οποίο προσκλήθηκε εκεί. Πόσες δοκιμασίες θα περάσει η Γκρέις; Πόσα είναι ικανή να κάνει για να κρατήσει τον άντρα που την έχει σαγηνεύσει; Πόσα μπορεί να θυσιάσει μια γυναίκα για τον έρωτα; Είναι διατεθειμένη να αλλάξει την ζωή της ολοκληρωτικά, ή θα αποχαιρετήσει για πάντα τον γοητευτικό Ντέιβιντ;  Αλλά και εκείνος τελικά, τι μυστικά μπορεί να κρύβει; Είναι όντως διατεθειμένος να δώσει στην Γκρέις όλα όσα θέλει κάθε γυναίκα; Ή μήπως ο παράδοξος τρόπος ζωής του δεν χωρά μόνιμους δεσμούς και ρομάντζα; Ένα ανάγνωσμα για λάτρεις του ερωτισμού και των φαντασιώσεων, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τα όσα έχουμε τολμήσει ποτέ να φανταστούμε. Βαθιές συγκινήσεις, απρόσμενες ανατροπές και εξερεύνηση των ηθικών ορίων ενός ανθρώπου, έρχονται να μας κρατήσουν σε αγωνία μέχρι και την τελευταία σελίδα.

the_dining_club-ewoman

3. Revenge wears Prada, by Lauren Weisberger

Όσοι έχουν δει την ταινία, γνωρίζουν ήδη πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα που μας μεταφέρει στον σκανδαλώδη κόσμο της μόδας ρίχνοντας μια ματιά στην εσωτερική λειτουργία των σύγχρονων fashion  magazines. Το Revenge wears Prada αποτελεί την συνέχεια της αγαπημένης ταινίας και βρίσκει την πρωταγωνίστρια, Άντυ, δέκα χρόνια μετά την παραίτηση της με την θρυλική σκηνή στο σιντριβάνι της Γαλλίας, να έχει διαμορφώσει πλέον έναν παραδειγματικό τρόπο ζωής και να είναι κυρίαρχος του εαυτού της. Με τον επικείμενο γάμο της και το δικό της περιοδικό πλέον, όλα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά. Όταν όμως το βράδυ της παραμονής του γάμου της βασανίζεται από σκέψεις, δεν μιλάμε απλά για το προγαμιαίο στρες. Μια σειρά καταιγιστικών ανατροπών έρχεται να ταράξει την καθημερινότητά της, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Θα αναγκαστεί λοιπόν να θέσει η ίδια τα όρια και τους κανόνες της στους πιο αγαπημένους της μέχρι τότε ανθρώπους, που  θα καταλήξουν να την παρακούσουν για το υποτιθέμενο καλό της. Κανένας όμως δεν μπορεί να αντέξει την προδοσία που θα ανακαλύψει η Άντυ, κάνοντας τον γάμο και την δουλειά της να καταρρεύσει. Θα βγει τελικά νικήτρια από όλο αυτό;   

revenge_wears_prada-ewoman