Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτάκια με σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτάκια με σοκολάτα

Στο ewoman προσπαθούμε οι συνταγές που σας προτείνουμε να είναι πρωτότυπες και να φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα! 
Για σήμερα, σας έχουμε υπέροχα μπισκοτάκια (τύπου Cookies) με σοκολάτα να ρέει μέσα τους!!

*To μυστικό για να πετύχετε τη ρευστότητα της σοκολάτας μέσα στο μπισκότο, είναι στο ψήσιμο. 

Πρέπει να ψηθούν αυστηρά για 15 λεπτά στον αέρα. Σε περισσότερο χρόνο θα ψηθεί η σοκολάτα, θα ξεραθεί και θα πικρίσει.
Αυτά τα μπισκότα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, λάτρεις της σοκολάτας και μη! Ιδανικά για τον καφέ, ή το τσάι σας, για το κολατσιό των παιδιών ή ακόμη και να τα προσφέρετε ως δώρο σε μια επίσκεψη που θα πάτε!

*Ένα μυστικάκι ακόμη για να πετυχαίνουν τα γλυκά μας, είναι τα υλικά να έχουν θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά:
1 κούπα μαργαρίνη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 φάκελάκια σταγόνες σοκολάτας ή σοκολάτας υγείας
3 κ.σ. κονιάκ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται χωρίς να κολλάει, 6 κούπες περίπου) 
1 μερέντα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά, μέχρι ν' ασπρίσουν. .
Προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά μαζί με το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σόδα στο αλεύρι. 
Το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε σε πάρα πολύ χαμηλή και αργή ταχύτητα, δοκιμάζοντας κάθε τόσο αν πλάθονται και σταματάμε.

mpiskota_g-ewoman

Προσθέτουμε και τις σταγόνες κι ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι. 
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 ο C βαθμούς να προθερμανθεί.
Με ένα κουτάλι τις σούπας παίρνουμε κουταλιές κάνουμε μπαλάκι το πατάμε με το χέρι μας να ανοίξει και βάζουμε στην μέση λίγη μερέντα (περίπου 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού.)

mpiskota_ge-ewoman

Κλείνουμε με προσοχή και το κάνουμε σαν μπαλάκι πάλι.

mpiskota_gem-ewoman

Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα βάζουμε στην σειρά αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί κατά το ψήσιμο θ' απλώσουν. 
Τα ψήνουμε ακριβώς για 15 λεπτά αυστηρά, για να μην ψηθεί και στεγνώσει μέσα η σοκολάτα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και γίνονται πραγματικά ανάρπαστα!

mpiskota_-ewoman

Κάθε μπουκιά είναι μια συναρπαστική και σοκολατένια απόλαυση!

Φτιάξτε τα, τώρα κιόλας! και καλή επιτυχία!!