Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ σοκομερέντα με βύσσινο

Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ σοκομερέντα με βύσσινο

Μιλφέιγ σοκομερέντα με βύσσινο, η συνταγή για σήμερα από το ewoman. Ένα μιλφέιγ διαφορετικό από τ' άλλα, που θα γλυκάνει όλες τις στιγμές με τη γεμάτη σοκολατένια γεύση του!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φύλλα σφολιάτα
Για την κρέμα:
350γρ. Γάλα
100γρ. Κρέμα γάλακτος
80γρ.ζάχαρη
1 αυγό + 2 κρόκους
40γρ.κορν φλαουρ
140γρ.κουβερτουρα
2 κ.σ γεμάτες μερέντα

Για την σαντιγί:
1  Ερμολ
1 κρέμα γάλακτος
Ζάχαρη άχνη αναλόγως το πόσο γλυκιά την θέλουμε
Γλυκό ΒΎΣΣΙΝΟ σφραγισμένο

Συναρμολόγηση γλυκού:
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° την σφολιάτα
Αφού πρώτα την χτυπήσουμε με πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και κοσκινιζοντας ζάχαρη άχνη για να παραμείνει τραγανό και αφράτο.
Την κόβουμε ανάλογα με την πιατέλα ή το σκεύος που θα την τοποθετήσουμε για να σερβιριστεί.
Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη μερέντα και την κουβερτούρα και ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να πήξει.
Μόλις είναι έτοιμη κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τη μερέντα και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με σελοφάν καλύπτοντας όλη την επιφάνεια για να μη μας κάνει κρούστα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει!
Τέλος ετοιμάζουμε τη σαντιγί (Ερμολ) χτυπάμε μαζί με κρέμα γάλακτος βάζοντας σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί!
Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για στήσιμο: σφολιάτα, κρέμα σοκομερέντα, βύσσινα, σφολιάτα, σαντιγί, νιφάδες κουβερτούρα, λίγη κοσκινισμένη άχνη, ελάχιστο σιρόπι από το βύσσινο που στραγγίξαμε και έτοιμοι για απόλαυση ❣❣❣

milfeig_sokomerenta-ewoman