Τι είναι και τι προσφέρουν τα Ανθοϊάματα Μπαχ;

Ανθοϊάματα Μπαχ και τι προσφέρουν

Αν δεν γνωρίζετε τα ανθοϊάματα Μπαχ, σας ζητώ προσωπικά να τα γνωρίσετε άμεσα. Έχω προσωπική εμπειρία καθώς έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά και πάνω από μια φορά και όχι μόνο είδα αποτελέσματα, αλλά τα συνέστησα και σε φίλες μου οι οποίες με ευχαρίστησαν μετά τη θεραπεία τους.

Είναι μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας και πιστεύω πολύ σε αυτήν. Τα ανθοϊάματα τα ανακάλυψε ο Άγγλος ομοιοπαθητικός, βακτηριολόγος Edward Bach, στη δεκαετία του ’30 του εικοστού αιώνα. Ουσιαστικά, είναι ακριβώς αυτό που λέει και η λέξη τους. Ιάματα από άνθη. Φτιάχνονται από 38 διαφορετικά λουλούδια της Αγγλίας και είναι τελείως ακίνδυνα και δεν έχουν καμία παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή ουσίες. Έτσι, μπορεί να τα πάρει ο  καθένας από εμάς, ακόμα και μωράκια αλλά και ζώα. Ναι και ζώα! Πρέπει όμως να βρει ποια από όλα του ταιριάζουν στη συγκεκριμένη φάση που βρίσκεται. Γι αυτό και θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα στους ειδικούς. Το καθένα από τα ιάματα προσφέρει και κάτι διαφορετικό. 

Τι κάνουν όμως τα ανθοϊάματα;
Θεραπεύουν το νοητικό και συναισθηματικό μέρος του ατόμου. Έτσι, μπορούν να θεραπεύσουν και το φυσικό σώμα, αφού η αιτία των περισσότερων ασθενειών βρίσκεται συνήθως σε αυτά τα επίπεδα. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να έχει ελλείψεις στον οργανισμό του λόγω κακών διατροφικών ή άλλων συνηθειών. Τα ανθοϊάματα Μπαχ δεν θα προσθέσουν αυτό το στοιχείο που λείπει, αλλά θα βοηθήσουν το άτομο να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή του ή τις απαραίτητες κινήσεις και επιλογές (π.χ. επιλογή ενός καλού γιατρού) τα οποία με τη σειρά τους θα φέρουν αποτέλεσμα στο φυσικό σώμα.

Ουσιαστικά μας βοηθάνε να φέρουμε φως και ελπίδα στη ζωή μας, είτε σε περίπτωση ασθένειας, είτε σε περίπτωση νοητικών και συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων. Ξεμπλοκάροντας το νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο, η εξωτερική μας ζωή ξεμπλοκάρεται κι αυτή.

Από πού τα προμηθευόμαστε;
Από τα φαρμακεία και τα καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής. Όλο και περισσότερα φαρμακεία τα φέρνουν πια, ενώ θα τα βρείτε σίγουρα σε φαρμακεία που έχουν και ομοιοπαθητικά φάρμακα.
Προσωπική μου άποψη είναι, να βρείτε τον ειδικό που μπορεί να εξατομικεύσει το ανθοΐμα, που ταιριάζει στην περίπτωσή σας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το χρειάζεστε. Μιλάτε μαζί του και μέσα από τις απαντήσεις που, θα δώσετε στις ερωτήσεις του, θα βγάλει το συμπέρασμα ποια μίξη ανθοϊαμάτων ενδείκνυται στην περίπτωσή σας.
Δοκιμάστε και θα μας θυμηθείτε. Γιατί στο EWoman θέλουμε να γνωρίζετε και για τις εναλλακτικές θεραπείες.