Αν η Ευτυχία ήταν ανθρώπινο δικαίωμα, θα αγωνιζόσουν να την αποκτήσεις;

Αν η Ευτυχία ήταν ανθρώπινο δικαίωμα, θα αγωνιζόσουν να την αποκτήσεις;(πηγή pixabay)

Ακούμε και διαβάζουμε πως τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή των ανθρώπων. Μέσα από συζητήσεις, ομιλίες και αποδεικτικές μαρτυρίες καταλαβαίνουμε πως ο αγώνας για την ισότητα, την ελευθερία, την εκπαίδευση, την κατοικία, την τροφή και αλλά πολλά, θέλει θυσίες, ανοχή και υποχωρήσεις.

Και όμως, παρόλες τις δυσκολίες, ο άνθρωπος έχει την δύναμη να αγωνίζεται για αυτά που πραγματικά του αξίζουν, βελτιώνοντάς τα σε μεγάλο βαθμό. Τι γίνεται όμως, με την ζωή του; Την ευτυχία του γιατί την απαρνιέται; Άραγε, εκούσια επιλογή ή απλώς ένας ακόμα συμβιβασμός;  Η αγάπη και η ευτυχία είναι τα πιο όμορφα δώρα που υπάρχουν στην ζωή μας αλλά αντί να τα κυνηγάμε τα αφήνουμε σε αυτό που ονομάζουμε τύχη ή στιγμή. Αφού όμως, η ευτυχία είναι στιγμές γιατί δεν τις κάνουμε δικαίωμά μας;

Αυτό ακριβώς έχουμε χάσει. Να μάθουμε να ορίζουμε τις ζωές μας. Να διεκδικούμε τις στιγμές χωρίς να τις υποτιμάμε, ελπίζοντας ότι η επόμενη μέρα θα φέρει καλύτερες. Να ζούμε το σήμερα χωρίς την θλίψη του χθες, μήτε την αγωνία του αύριο. Να γεμίζουμε την ζωή με αναμνήσεις που δεν θα μας βουλιάζουν αλλά θα μας ωθούν να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο μέλλον με όνειρα και ελπίδα. Να κρατάμε συναισθήματα που μας δείχνουν ότι η ευτυχία είναι δικαίωμα μας και ότι βρίσκεται μέσα στα χέρια μας.

Δεν θέλει χρόνο να αποκτηθεί, μονάχα τρόπο. Ένα χαμόγελο, μια λέξη, ένα βλέμμα, μια αγκαλιά. Και αρκούν για να γεμίσουν τις στιγμές μας. Είναι αλήθεια πως η ζωή δεν έχει τίποτα δεδομένο. Ας προσπαθήσουμε όμως, να αγωνιστούμε για την ευτυχία μας, κάτι πολύ απλό που παρόλα αυτά, ακούγεται δύσκολο.

Άρα, καταλήγουμε πως ζούμε μια ζωή συμβιβασμένη. Εστιάζουμε στο ότι χάσαμε παρά στο ότι κερδίσαμε. Και διαλέγουμε να ζήσουμε κάτι που από την αρχή ήταν ανάρμοστο στα μέτρα μας, και όμως, πιστέψαμε ότι θα αλλάξει. Δυστυχώς, είμαστε οι επιλογές μας και αν θέλουμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι, ας αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Το ακριβότερο διαμάντι στην ζωή μας είναι η υγεία. Αν θέλουμε και η ευτυχία να μετριέται το ίδιο, θα πρέπει να τις δώσουμε την προσοχή και τα δικαιώματα που της αξίζουν.