Όλη η αλήθεια για την ψαλίδα

Όλη η αλήθεια για την ψαλίδα

Οι περισσότερες από εμάς λατρεύουμε τα μακριά μαλλιά. Τί γίνεται όμως όταν αυτά δεν είναι υγιή;

Αυτό οφείλεται στην γνωστή, σε όλες μας, «ψαλίδα»

Η αλήθεια για την ψαλίδα,  είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες, που την προκαλούν, αλλά η θεραπεία της είναι μία. Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά ,τόσο πιο πιθανή είναι η εμφάνισή της. Έχει σαν αποτέλεσμα να μην μακραίνουν τα μαλλιά ,να φαίνονται ξηρά, θαμπά, φριζαρισμένα  μέχρι και να μην βάφονται σωστά ή να μην κρατάνε το χρωστικό της βαφής στα άρρωστα σημεία. Υπάρχει  όμως η δυνατότητα να την αποτρέψουμε να δημιουργηθεί από την αρχή.

Πώς δημιουργείται;

Η  υπερβολική χρήση των εργαλείων που παράγουν θερμότητα  όπως το πιστολάκι/σεσουάρ και τα σίδερα, είναι το νούμερο ένα στην ταλαιπωρία των μαλλιών κάνοντας τα να σπάνε. Σπάζοντας η τρίχα, εμφανίζεται η ψαλίδα.

psalida1-ewoman

Η χρήση δυνατών χημικών εργασιών όπως το ξάνοιγμα των μαλλιών, ανταύγειες, φόρμα, περμανάντ και ισιωτική, αποτελούν ένα ακόμη παράγοντα για τη δημιουργία της. Και τέλος η μηχανική ταλαιπωρία τους που περιλαμβάνει βούρτσισμα, κρεπάρισμα ακόμα και το απρόσεκτο ξεμπέρδεμά τους με κακής ποιότητας εργαλεία. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και την συχνότητα αυτών των εργασιών.

psalida-ewoman

Αν ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε τη συνταγή για τη θεραπεία της ψαλίδας αυτή είναι μία και μοναδική και περιλαμβάνει κούρεμα. Από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η ψαλίδα τότε καλό θα ήταν να κόψετε τουλάχιστον μισό εκατοστό πάνω από το σημείο που έχει εμφανιστεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν να διαχωρίζονται και θα αναγκαστείτε να κόψετε περισσότερο μήκος. Ένας καθαρισμός ψαλίδας κάθε ενάμιση με δύο μήνες το πολύ, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, θα σας βοηθήσει και να μακρύνετε τα μαλλιά σας αλλά και να είναι υγιή.