Κομοτηνή: Η πόλη που το παρελθόν συναντιέται με το παρόν!

Κομοτηνή: Η πόλη που το παρελθόν συναντιέται με το παρόν!

Σήμερα θα περιηγηθούμε στην Κομοτηνή, μια από τις πιο όμορφες και διασκεδαστικές πόλεις της Ελλάδας.

Η Κομοτηνή, γνωστή και ως Γκουμουλτζίνα, είναι η πρωτεύουσα της Θράκης και του κεφιού. Αν ψάχνεις φτηνές και ταυτόχρονα κοντινές διακοπές ή αν βαρέθηκες το αστικό τοπίο και θες μια γρήγορη εξόρμηση , τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το αυτοκίνητό σου ή το ΚΤΕΛ\τρένο και να ξεκινήσεις το ταξίδι σου. Ιδανικές εποχές η άνοιξη και το φθινόπωρο (πήγα Νοέμβρη και δεν είχε πολυκοσμία).

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της πόλης είναι η αρμονική συμβίωση μεταξύ Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων, κάνοντας μια βόλτα θα το συνειδητοποιήσεις και μόνος σου. Αν κουραστείς περπατώντας στα όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης, ένα φλιτζάνι, φρεσκοψημένος, ελληνικός καφές στα παραδοσιακά καφενεία  θα σε ανταμείψει, ακόμη και  αν δεν σου αρέσει ο καφές είμαι σίγουρη πως με αυτόν θα ενθουσιαστείς. Παρεμπιπτόντως δεν πίνω ελληνικό καφέ και μόνο μια δοκιμή με έκανε να τον αγαπήσω. Μη ξεχάσεις να προμηθευτείς μπόλικο σουτζούκ λουκούμ, η Κομοτηνή παράγει το καλύτερο, καθώς και στραγάλια. Φρόντισε να έχεις αρκετό χώρο στη βαλίτσα σου για να πάρεις αρκετές προμήθειες.

Μην ανησυχείς, δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά. Τα ξενοδοχεία έχουν φυσιολογικές τιμές ενώ το φαγητό και το ποτό είναι πολύ πιο φθηνό σε σχέση με τις μεγαλουπόλεις. Τα μεταφορικά είναι επίσης σε λογικές τιμές, με όποιο μέσο και αν επιλέξεις να έρθεις.

Οι επιλογές για φαγητό είναι αμέτρητες καθώς και για διασκέδαση, με ωραία στέκια για μεζέ, καλόγουστα μπαράκια και clubs που γεμίζουν φοιτητές. Ας μη ξεχνάμε ότι η Κομοτηνή είναι μια φοιτητική πόλη. Οι φοιτητές δίνουν νεανικό παλμό στην πόλη και πολλές φορές, τα πρωινά, οι φωνές τους καλύπτουν τις ψαλμωδίες από το χριστιανικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή τη φωνή του μουεζίνη από το Γενί Τζαμί.  Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις  κάποιο είδος διασκέδασης που να σου ταιριάζει. Μικρή πόλη , με το αυτοκίνητο να είναι περιττό ενώ αν σου αρέσει το ποδήλατο , τότε βρήκες το μέρος σου.

Έχει αρκετά αξιοθέατα όπως ο Πύργος του Ωρολογιού και το Γενί Τζαμί. Ταυτόχρονα, αν σου αρέσει η φύση τότε τι καλύτερο από μια πεζοπορία στο πανέμορφο δάσος της Νυμφαίας σε απόσταση μόλις 6χλμ.Το παρελθόν με το παρόν μπλέκονται εδώ σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα μεικτά χωριά ή τα ορεινά πομακοχώρια της Ροδόπης. Ο αρχαιολογικός χώρος της Μαρώνειας, τέλος, αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό από μόνος του.

Τελικά, αξίζει ένα Σαββατοκύριακο να επισκεφτείς αυτή την όμορφη και γοητευτική πόλη που οι άνθρωποι της ξέρουν να περνούν καλά και το αυτό φαίνεται.