Η συνταγή της ημέρας: Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γκανάζ

Η συνταγή της ημέρας: Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γκανάζ

Μια κολασμένη σιροπιαστή σοκολατόπιτα η συνταγή του ewoman για σήμερα!

Φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα, με υλικά που λίγο πολύ υπάρχουν πάντα στο σπίτι! Με γεύση απερίγραπτη, ρευστή υφή, αφράτη και απολαυστική, μένει αξέχαστη! Το μόνο κακό είναι ότι δύσκολα μπορεί να σταματήσει κανείς στο ένα κομμάτι! 

Υλικά:

Για το κέϊκ:
125 γρ. μαργαρίνη 
3 αυγά 
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ξύδι
1 βανιλια
1/4 κ.γ αλάτι
* (όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) 

Για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Για τη γκανάζ σοκολάτας επικάλυψης:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα + 150 γρ.γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 γ κ.σ μέλι
75 γρ σοκολάτα λευκή + 50 γρ εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ή με μίξερ χειρός ώστε να ενωθούν καλά. 

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι 25Χ30 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 12-15΄ περίπου, ενώ παράλληλα βράζουμε το σιρόπι για 6-8'. Η δόση είναι για μικρο ταψάκι και όταν ψηθεί και φουσκώσει πρέπει να είναι 2 δάχτυλα περίπου. Σιροπιάζουμε ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι. Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτα ετοιμάζουμε και ρίχνουμε τη γκανάζ. 

sokolatopita-ewoman

Για τη γκανάζ σπάμε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σ' ενα μπολ και ρίχνουμε το γάλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα 2-3' να λιώσει. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά και προσθέτουμε το μέλι. Έπειτα καλύπτουμε τη σοκολατόπιτα και λιώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο τη λευκή σοκολάτα με την οποία γαρνίρουμε τη σοκολατόπιτα. 

sokolatopita1-ewoman

Tip:
Μπορείτε να φτιάξετε τη γκανάζ με ίση ποσότητα σοκολάτας και ίση κρέμα γάλακτος.

sokolatopita2-ewoman

Καλή απόλαυση!