Στο κρυφτό, το φτύσιμο είναι το έπαθλο!

Στο κρυφτό, το φτύσιμο είναι το έπαθλο!(πηγή pixabay)

5-10-15… Μετράς και τρέχει η ζωή σου… 45-50-55, συνεχίζεις κι αυτή ακόμη τρέχει να κρυφτεί. Ψάχνει αδιάκοπα την τέλεια κρυψώνα.

Έτσι την έχεις εκπαιδεύσει τη ζωούλα σου.

Να παίζει κρυφτό και να κρύβεται μόνο. Να κρύβεται απ’ όλους κι από όλα για να μην εκτεθεί. Να κρύβεται ακόμη κι από τα ίδια της τα συναισθήματα, τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τα ονειράκια της, συντηρώντας την πεποίθηση, πως έτσι είναι ασφαλής. Κρύβεται πίσω από ανησυχίες, καθωσπρεπισμό και το δάχτυλό της. Κρύβεται πίσω από τις αποστάσεις που κρατά, από διφορούμενες έννοιες και αρνήσεις που φωνάζουν ‘’ναι’’. Κρύβεται πίσω από τις πληγές του χθες, τις πληγές του αύριο…

Κανένα σήμερα πουθενά. Κρυμμένο κι αυτό, μετρά φοβισμένο τα χρόνια που παλεύει να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, με το κρυφτούλι να κερδίζει πάντα στα σημεία.

75-80-85, σ’ ακούει και αρχίζει να αγχώνεται. Προλαβαίνει ακόμη άραγε; Προλαβαίνει να κρυφτεί πίσω από μια οθόνη ακούγοντας τον ήχο του πληκτρολογίου, αντί για τα πραγματικά της θέλω; Προλαβαίνει να κρυφτεί πίσω από μια επιφανειακή διαδικτυακή διεκδίκηση, που θα ξυπνήσει την κοιμισμένη της αυτοεκτίμηση; Προλαβαίνει να κρυφτεί πίσω από την ψεύτικη ισορροπία, που εσύ με τα παιχνιδάκια σου της έχεις επιβάλλει; 90-95.

Σταμάτα. Δεν της αξίζει το ‘’φτου’’ της δικής σου ζωής. Σταμάτα αυτό το ηλίθιο παιχνίδι.

Ξέρεις την κρυψώνα της. Ξέρεις τι την πονάει, τι την τρομάζει, τι σου ζητάει.

Ελευθέρωσέ την χωρίς τα δειλά, υποκριτικά σου τερτίπια.

Τελείωνε με το μέτρημα και το σημειωτόν μέσα σου. Πάρε τα χέρια από τα μάτια. Απομακρύνσου από το δέντρο. Δεν έχει καμιά σημασία αν προλάβεις να φτύσεις πρώτος ή να σε φτύσει εκείνη. Σημασία έχει να προλάβεις να τη ζήσεις. Να τη ζήσεις την όποια αλήθεια σου, όχι να τη θάψεις.

Στο κρυφτό δεν υπάρχει νικητής. Στο κρυφτό το φτύσιμο είναι το έπαθλο και η ελευθερία φαινομενική μόνο…