Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες ή γάμπαρη σαγανάκι

Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες ή γάμπαρη σαγανάκι

Ένα φαγητό που μοσχοβολάει Ελλάδα η πρόταση του ewoman για σήμερα! Γαρίδες ή γάμπαρη σαγανάκι. Σβησμένες με ουζάκι, καυτερές ή μη, είναι ο απόλυτος ουζομεζές, ορεκτικό αλλά άνετα και κυρίως πιάτο! Γιατί, δε χρειάζεται να βρεθείτε δίπλα στη θάλασσα για να νιώσετε πως το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι απλά το καλύτερο από παντού!  Θα το νιώσουν άπαντες μ' αυτό το πιάτο σερβιρισμένο από τα χεράκια σας...

Υλικά:

20-25 γαρίδες

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι 

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο 

2 κ. σ. μουστάρδα

1/2 ποτηράκι ούζο 

3-4 ντομάτες φρέσκιες ή 10-12 ντοματίνια ή 1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας

λίγες σταγόνες tabbasco (προαιρετικά)

1 πιπεριά πράσινη (προαιρετικά)

2 κ. σ. μαϊντανό

100 γρ. τυρί φέτα 

αλάτι πιπέρι και κοκκινοπίπερο

ρίγανη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Αν θέλουμε αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά αλλά θα μας δυσκολέψει στο να φαγωθούν! Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε). Αφού σοταριστούν προσθέτουμε τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά. Μετά σβήνουμε με το ούζο.

garides-ewoman (2
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε καρέ ή τα ντοματίνια στη μέση. Τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα με λίγο νεράκι και αλατοπιπερώνουμε.  Στάζουμε λίγες σταγόνες tabbasco για πιο ιδιαίτερη γεύση.  Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15' περίπου και προσθέτουμε τις γαρίδες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

garides2-ewoman
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 6' μέχρι να γίνουν κόκκινες οι γαρίδες. Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με τα χέρια και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

garides1-ewoman
Tips: Για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε μια μικρή καυτερή πιπεριά ολόκληρη ή σε κομμάτια. Επίσης μπορούμε αντί για γαρίδες να χρησιμοποιήσουμε γάμπαρη οπότε το φαγητό μας θα είναι και πιο οικονομικό. Καλή επιτυχία και στην υγειά σας!