Fatto con amore: Κοσμήματα φτιαγμένα με αγάπη από μια Θεσσαλονικιά

Fatto con amore: Κοσμήματα φτιαγμένα με αγάπη απο μια Θεσσαλονικιά

Η Τζένη από τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα κορίτσι με καλλιτεχνικές ανησυχίες από πολύ μικρή ηλικία. Σήμερα είναι μητέρα ενός αξιολάτρευτου πεντάχρονου κοριτσιού, μια σύζυγος, μια κόρη και ένα πολύ κοινωνικό πλάσμα που απολαμβάνει την παρέα των ανθρώπων που την αγαπάνε.

Όμως, πάνω από όλα, είναι ένας άνθρωπος που θέλει να δημιουργεί και να εκφράζει την καλλιτεχνική της ταυτότητα μέσω των προσωπικών της «θησαυρών», όπως κι η ίδια λέει, που δεν είναι άλλο από τα χειροποίητα κοσμήματα Handmade Jewels Fatto con amore που σημαίνει στα ιταλικά χειροποίητα κοσμήματα φτιαγμένα με αγάπη.

Η καλλιτεχνική της αναζήτηση ξεκίνησε κάπου εκεί στο δημοτικό, όταν με ένα υλικό που λέγεται Fimo ξεκίνησε να φτιάχνει κοσμήματα για την ίδια και τις φίλες της, εκ των οποίων κάποιες τα έχουν ακόμα και σήμερα και τα φοράνε.

Όταν τελείωσε το σχολείο, παρακολούθησε μαθήματα σε σχολή μόδας για 2 χρόνια και συγχρόνως εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία, έμεινε τελικά για 17 χρόνια.

Παράλληλα με τη δουλειά της, παρακολούθησε και μαθήματα κεραμικής για 3 χρόνια και στη συνέχεια μαθήματα για κατασκευή και διακόσμηση κεριών. Πριν λίγα χρόνια λοιπόν και στην αναζήτησή της στο τι άλλο θα μπορούσε να μάθει, της πρότειναν να κάνει μαθήματα κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων. Κάπως έτσι ξαναζωντάνεψε και η αγάπη της για το κόσμημα.

Ξεκίνησε κάνοντας τη σελίδα της στο Facebook και σιγά σιγά, μέσα από αργά αλλά σταθερά βήματα, έχει επεκταθεί φτιάχνοντας και το «κατάστημα» της στο www.etsy.com, μια πλατφόρμα e-commerce που απευθύνεται σε όλους εκείνους που «πιάνουν τα χέρια τους» και θέλουν να πουλήσουν τα κοσμήματά τους (κι όχι μόνο) διεθνώς.

Με υλικά, όπως η ακρυλική ρητίνη και με θέμα της το «μάτι» που εδώ στην Ελλάδα, όπως και σε αρκετούς λαούς αυτού του κόσμου, φορούν επάνω τους σαν φυλαχτό για να διώχνουν την κακή ενέργεια, έφτιαξε την προσωπική της συλλογή κοσμημάτων. Αγαπάει επίσης τους ημιπολύτιμους λίθους όπως τον αιματίτη, μια πέτρα που φέρνει ισορροπία και βοηθά στην ανάπτυξη του πνευματικού κόσμου αυτού που τον φοράει.

Η μεγάλη της ικανοποίηση και χαρά είναι όταν οι πελάτισσές τής στέλνουν μηνύματα λέγοντάς της το πόσο τους άρεσαν τα κοσμήματα, πόσο καλοφτιαγμένα και ξεχωριστά είναι και ότι δεν περνάνε απαρατήρητα όταν τα φοράνε.

Τέλος, πιστεύοντας πολύ στο αξεσουάρ της γυναίκας, παρακολουθώντας τις τάσεις της μόδας και βάζοντας και στοιχεία από το προσωπικό της στυλ, σε συνδυασμό με την αναζήτηση και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλικών, στοχεύει σε ένα αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών τόσο των δικών της, όσο και των πελατών της που είναι και οι τελικοί κριτές.

fattoc-ewomanfattoc9-ewomanfattoc8-ewomanfattoc7-ewomanfattoc6-ewomanfattoc5-ewomanfattoc4-ewomanfattoc3-ewomanfattoc2-ewomanfattoc1-ewoman

Τα κοσμήματα της Τζένης τα βρίσκετε στο etsy.com, στο  facebook και στο instagram.