5 λόγοι για να επισκεφτείς τα Τρίκαλα

5 λόγοι για να επισκεφτείς τα Τρίκαλα

Τρίκαλα, μια όμορφη επαρχιακή πόλη της Θεσσαλίας, η γενέτειρα του Βασίλη Τσιτσάνη, η πόλη του Ληθαίου ποταμού και του τσίπουρου, με το σπουδαίο ιστορικό παρελθόν ενδείκνυται για μια αναζωογονητική  εκδρομή.

Ένας λόγος είναι, για να θαυμάσεις τη θέα από τον Πύργο του Ρολογιού και να κάνεις βόλτα στο Βυζαντινό Κάστρο. Από ψηλά θα δεις ολόκληρη την πόλη και μεγάλο μέρος του θεσσαλικού κάμπου. Η πιο μαγευτική στιγμή, είναι η ώρα του ηλιοβασιλέματος, όπου καθισμένος στα σκαλοπάτια του Κάστρου, θα μείνεις εκστασιασμένος από το όμορφο θέαμα που σου προσφέρει απλόχερα η φύση. Αν έρθεις καλοκαίρι, μπορεί να είσαι τυχερός και να παρακολουθήσεις κάποια θεατρική παράσταση από τις πολλές που ανεβάζουν κάθε χρόνο.

Ένας δεύτερος λόγος είναι, για να επισκεφτείς το Μουσείο Τσιτσάνη , το οποίο λειτουργεί από το 2017, φιλοξενώντας μουσειακή συλλογή και στοιχεία για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Στη θέση του, παλιότερα, βρίσκονταν οι παλιές φυλακές Τρικάλων. Ένα ξεχωριστό μουσείο σε περιμένει να το εξερευνήσεις.  Είμαι σίγουρη πως θα σε συνεπάρει η ατμόσφαιρα του μουσείου, λόγω της μουσικής που παίζει συνεχώς και δεν θα θες να φύγεις. Όταν περπατάς, μέσα στις αίθουσες του μουσείου, έχεις την αίσθηση ότι ο Τσιτσάνης είναι εκεί και παίζει μουσική. Είναι μια εμπειρία αξέχαστη και ένα μουσείο σίγουρα διαφορετικό.

Άλλος λόγος είναι για να φας στα περιβόητα Μανάβικα, ένας δρόμος γεμάτος ταβερνάκια, μυρωδιές και παραδοσιακές γεύσεις. Εκεί θα ζήσεις τη δεκαετία του ‘50 με ρεμπέτικη μουσική και φυσικά  εξαιρετικό ντόπιο τσίπουρο. Μην φύγεις αν δε δοκιμάσεις ντόπιο κεμπάπ, τρικαλινά λουκάνικα, παραδοσιακές χωριάτικες πίτες και τρικαλινά τυριά. Όλα αυτά θα σε κάνουν να ερωτευτείς την πόλη αυτή ξανά και ξανά!

Μην αμελήσεις να περπατήσεις στον δρόμο με τις ομπρέλες και στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, την οδό Ασκληπιού που αποπνέει έναν κοσμοπολίτικο αέρα, ένα δρόμο με πολλές καφετέριες και ακόμη περισσότερο κόσμο.

Ένας ακόμα λόγος, για να επισκεφτείς τα Τρίκαλα, είναι για να κάνεις βαρκάδα στο Ληθαίο ποταμό, που χωρίζει την πόλη στα δυο, ή έστω να περπατήσεις στις όχθες του. Είναι μια ευχάριστη διαδρομή κάτω από τις κεντρικές γέφυρες της πόλης. Ετοιμάσου να ζήσεις μια  μοναδική εμπειρία ακόμη καλύτερη και από μια βαρκάδα με γόνδολα στη Βενετία.

Ο φιλόξενος κόσμος, τα χρώματα, οι μυρωδιές, οι γεύσεις είναι ο δρόμος που θα σε οδηγήσει ξανά και ξανά στα Τρίκαλα. Τελικά ίσως να έχουν δίκαιο οι Τρικαλινοί που αποκαλούν την πόλη τους μικρό «Παρίσι».

trikala-ewoman

trikala6-ewoman

trikala5-ewoman

trikala4-ewoman

trikala3-ewoman

 trikala1-ewoman

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ