Η συνταγή της ημέρας: Κέικ ινδοκάρυδο

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ ινδοκάρυδο

Αν είστε λάτρης του ινδοκάρυδου το ewoman σας έχει για σήμερα μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, ακόμη και για αρχάριους!

Ένα υπέροχο γλύκισμα με την ιδιαίτερη γεύση του ινδοκάρυδου συνδυασμένη με σοκολατένια επικάλυψη!

Τα υλικά, τα έχετε σίγουρα στο σπίτι, οπότε αφήστε τις δικαιολογίες φίλες μου και φορέστε τη ποδίτσα!

Αυτό το ελαφρύ γλυκάκι είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο μετά το φαγητό ή σαν συνοδευτικό του απογευματινού καφέ σας!

Προλαβαίνετε!

 

Υλικά:

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλ. τσ ζάχαρη

2 φλ. τσ γάλα

1 φλ. τσ ινδοκάρυδο

4 αυγά

1 βανίλια

1/2 φλ. τσ αλεύρι

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1/4 κ.γ αλάτι

τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20-22 εκ. περίπου.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να κάνει μια κρούστα και να μη κολλάει στη βυθιζόμενη οδοντογλυφίδα. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το πασπαλίζουμε με τη τρούφα ή τις νιφάδες σοκολάτας!

indokarudo_-ewoman

Tip:

Για περισσότερη γεύση και άρωμα ινδοκάρυδου, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με γάλα καρύδας!

 

Καλή απόλαυση!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ