«Βότσαλο Κόσμημα -Pebbles artwork». Ένα βότσαλο μπορεί να γίνει το κόσμημα που θα αγαπήσεις.

«Βότσαλο Κόσμημα -Pebbles artwork». Ένα βότσαλο μπορεί να γίνει το κόσμημα που θα αγαπήσεις.

Ο Σπύρος Μυκωνιάτης, με νησιώτικη καταγωγή και μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα, από το 1995 «είδε» σε απλά υλικά, κοσμήματα ιδιαίτερα. Όλα εντυπωσιακά, όλα μοναδικά.

Το βότσαλο, κυριαρχεί στα κοσμήματα του. Είναι αυτό που θυμίζει τη μεγάλη του αγάπη, τη θάλασσα. Το κάθε βότσαλο είναι μοναδικό, καθώς το νερό, η άμμος, ο αέρας ακόμα και τα βράχια όπου αυτό ακουμπάει, του δίνουν το σχήμα του.

Μπορεί να περπατάει όλη μέρα στην παραλία και όταν είναι έτοιμος να φύγει, ένα βότσαλο να του τραβήξει το βλέμμα. Αυτό, έχει μια ιστορία να μας «πει», την οποία ο Σπύρος Μυκωνιάτης, με τη μορφή που θα του δώσει, τη μεταφέρει σε εμάς, μέσω των κοσμημάτων του.

«Όταν δουλεύεις με τα υλικά που μας παρέχει η φύση, πρέπει να δείχνεις σεβασμό και ειλικρίνεια. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να τα κάνεις να "μιλήσουν". Δεν πρέπει να προδώσεις το γούστο, τη φαντασία και τα αισθητικά σου ερεθίσματα, αλλά αντίθετα να τα αναδείξεις», λέει ο ίδιος.

«Παντρεύει» ημιπολύτιμα υλικά με ευγενή μέταλλα, αλλά και με άλλα φυσικά υλικά όπως το ξύλο.

Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Πάρου, όπου κάνει και εκθέσεις.

Το «Βότσαλο Κόσμημα -Pebbles artwork» το βρίσκουμε στο facebook στην ομώνυμη σελίδα.

votsalo-ewomanvotsalo_-ewomanvotsalo_6-ewomanvotsalo_5-ewomanvotsalo_4-ewomanvotsalo_3-ewomanvotsalo_2-ewomanvotsalo_1-ewoman