Παγκόσμια ημέρα χορού: Η ψυχή είναι αυτή που μπορεί να σε «πάει»

Παγκόσμια ημέρα χορού: Η ψυχή είναι αυτή που μπορεί να σε «πάει»(πηγή pixabay)

Τι είναι ο χορός; Είναι μια παγκόσμια γλώσσα! Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, ανάμεσα σε δύο μέσα σε μια ρυθμική ακολουθία κινήσεων. Είναι ένας κώδικας!

Οι δύο χορευτές συνομιλούν με το σώμα τους, εξωτερικεύουν συναισθήματα, μοιράζονται σκέψεις, δημιουργούν πάνω σε ένα ρυθμό, πάνω σε μερικούς στίχους που τους γεννούν συναισθήματα και ιδέες.

Με το χορό χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους, να συνεργάζεσαι μαζί τους. Μαθαίνεις να λειτουργείς σε ομάδα, κοινωνικοποιείσαι! Μοιράζεσαι τις ιδέες σου και μαθαίνεις και να ακούς. Το να ακούς, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να πάρεις χορεύοντας!

Ο χορός δεν επιδρά μόνο στη σωστή λειτουργία του σώματος, αλλά και του εγκεφάλου. Δεν είναι τυχαίο που γίνονται ομάδες χορού για ανθρώπους με ασθένειες όπως για παράδειγμα το πάρκινσον. 

Επίσης χορεύοντας, παράγουμε ενδορφίνες και σεροτονίνη, που είναι οι ορμόνες της χαράς, και με ένα φυσικό τρόπο συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του άγχους.  

Ο χορός είναι μια δραστηριότητα που μας βοηθά να γυμνάσουμε το σώμα και το πνεύμα μας. Είναι μια ευκαιρία να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Ο χορός είναι ο δρόμος προς την προσωπική μας εξέλιξη. 

Μη σκέφτεστε ότι τα πόδια σας δε μπορούν να «πάνε» γιατί στη πραγματικότητα αυτή που «πάει», είναι η ψυχή!