Τα παιδιά μου έχουν όνειρα που οφείλω να σεβαστώ...

Τα παιδιά μου έχουν όνειρα που οφείλω να σεβαστώ...(πηγή pixabay)

Τέλειος δεν είναι κανείς! Όχι, ούτε εγώ είμαι τέλεια σαν μαμά.

Κάνω τα λάθη μου. Χάνω την υπομονή μου. Υπάρχουν φορές που οι απαιτήσεις μου, είναι παράλογες! Μπερδεύω τα δικά μου θέλω, με τα δικά τους! Παίρνει λίγη ώρα να καταλάβω πως είναι παιδιά. Είναι τα δικά μου, παιδιά.

Αυτό το "μου" όμως δεν πρέπει να είναι κτητικό. Είναι μικροί άνθρωποι και αυτοί, με δικαιώματα και απαιτήσεις. Σίγουρα και υποχρεώσεις! Δικά τους όνειρα που εγώ οφείλω να σεβαστώ.

Θα παραδεχτώ, πως πολλές φορές είναι αυτά που με ξυπνάν από εκείνο το λήθαργο της ψυχολογικής κούρασης. Η καθημερινότητα βαραίνει όλο και περισσότερο το μυαλό και τη ψυχή. Μπορεί να μην έχουν τα προβλήματα ,τα άγχη και τις αγωνίες που γεμίζουν το δικές μας μέρες και νύχτες. Δεν ξεχνάμε όμως ότι και αυτά ζούνε σε μια δική τους μικρή κοινωνία. Εκεί υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες. Έχουν και αυτά να δώσουν, έναν αγώνα. Καθημερινά ζητάμε να αποδείξουν, και κάτι. Μη ξεχνάμε ,πότε πως όταν εμείς πνιγόμαστε σε μια θάλασσα. Για εκείνα αυτό,συμβαίνει σε μια κουταλιά νερό! Οι φόβοι τους είναι γι΄αυτά κάτι πρωτόγνωρο.

Απαιτώ από τον εαυτό μου να μάθω να ακούω και τη σιωπή τους. Αυτή κάποιες φορές λέει περισσότερα.

Το πρόσωπό μου δεν είναι πάντα χαρούμενο. Ακούω πολλές φορές τη μέρα να μου λένε. "Μανούλα, τι έχεις;" Ζητάω από εκείνα, να χαμογελάνε. Να φωτίζεται ο κόσμος μου! Δεν έχω δικαίωμα να συννεφιάζω τον δικό τους.

Δεν θα πω ότι πρέπει να τα ακούμε. Γιατί το πρέπει δεν χωράει τώρα. Εγώ θα πω πως θα είμαι εδώ, οφείλω να είμαι δίπλα σας. Θα στέκομαι εκεί να σας δίνω δύναμη όταν οι δράκοι θα σας πλησιάζουν. Θα κάνω λίγο πιο πίσω όταν οι νεράιδες και οι πρίγκιπες θα έρχονται και θα ζητάνε τη θέση τους... Όταν θα ζητήσετε να πάτε σε εκείνο το όμορφο δάσος που βλέπατε στο παραμύθι αναζητώντας το παλάτι με τον υπέροχο κήπο με τα πολύχρωμα λουλούδια. Εγώ απλά,θα σας πω ξεκινήστε το ταξίδι σας. Ζήστε το! Εγώ θα είμαι εδώ να μου εξιστορήσετε τη διαδρομή σας. Αν κάτι σας τρομάξει ή κάτι σας κάνει να χάσετε τη διαδρομή σας μη φοβηθείτε. Εγώ είμαι εδώ! Τώρα φοβάστε το σκοτάδι και τις αστραπές, εγώ είμαι εδώ για να διώχνω τους φόβους σας και τις ανησυχίες σας. Να σας μάθω πως είναι ωραίο να ξέρεις πως κάποιος σας αγαπά και φυσά δυνατά τα σύννεφα που μαζεύονται στον ουρανό σας . Βγάλτε τα φτερά σας και πετάξτε μακριά. Πηγαίνετε ως εκείνους τους όμορφους μακρινούς ουρανούς ,των παραμυθιών μας.

Μη λυγίσετε! Είμαι εδώ...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ