Αν μέσα σου ξέρεις τι δε θέλεις, όλα γίνονται πιο εύκολα...

Αν μέσα σου ξέρεις τι δε θέλεις, όλα γίνονται πιο εύκολα...(πηγή pixabay)

Από το άσπρο στο μαύρο, από το ναι στο όχι, από το θέλω στο δε θέλω, μη γελιέσαι, δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Είναι πολλά τα χιλιόμετρα φόβου, αδυναμίας και συμβιβασμού, που σου επιβάλλονται να διανύσεις. Είναι πολλά τα πρέπει και οι μικρότητες που καλείσαι να δρασκελίσεις.

Αμέτρητα τα λάθη, τα πάθη και το άσκοπο σεργιάνι στις γειτονιές του κόσμου, για να βρεις τον εαυτό σου. Δεν ξέρεις αν μπορείς… Δεν είσαι σίγουρος αν το θέλεις.

Σαν κουρδισμένο εκκρεμές είσαι μια εκεί και μια εδώ. Στη γκρίζα ζώνη του αναποφάσιστου για άλλη μια φορά, νιώθεις μετέωρος. Ταλαντεύεσαι και βασανίζεσαι από έλλειψη πληρότητας. Πάντα κάτι θα λείπει, πάντα κάτι θα φταίει και τίποτα δε σε ικανοποιεί ολοκληρωτικά.

Βιδωμένος στα σύνορα της αμφιβολίας θα μένεις, όσο κρατάς κλειστή την πόρτα στις συναισθηματικές σου ανάγκες. Οι προσδοκίες και τα θέλω σου είναι δική σου επιλογή. Όχι μία, πολλές μαζί. Σηματοδότες που οριοθετούν τη ζωή σου και χαρτογραφούν τα μονοπάτια εκείνα, που θα σε οδηγήσουν σε μια πλήρη ισορροπία με το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού σου.

Μάθε να τα αφουγκράζεσαι. Μάθε να λες όχι στους άλλους εκεί που πρέπει να πεις ναι σε σένα. Μάθε να συνυπάρχεις αρμονικά με ότι σε τρομάζει και σε αποδιοργανώνει.

Εύκολο να το λες, εύκολο να το διαβάζεις, να το βιώνεις όμως;

Οι ανάγκες και τα θέλω συνεχώς μεταβάλλονται, θα έλεγε κανείς…

Άλλα χάνονται δια παντός και άλλα δημιουργούνται εκ νέου.

Πως γίνεται να πεις με σιγουριά ‘’ξέρω τι θέλω’’; Γίνεται…!!!

Γίνεται αν ακολουθήσεις τη μέθοδο του αποκλεισμού. Αν ξεκαθαρίσεις μέσα σου ‘’τι δε θέλεις’’, όλα γίνονται πιο εύκολα. Αν διαγράψεις έγκαιρα αυτά που σε ενοχλούν και σε στρεσάρουν, αυτά που σε στεναχωρούν, σε θυμώνουν και σε αηδιάζουν καθαρίζει ο ορίζοντας. Συγκροτούνται τα θέλω.

Βγαίνεις από το τρένο του συμβιβασμού και προχωράς σε ότι σε ελκύει.

Οραματίζεσαι το κάλεσμα, αντιλαμβάνεσαι την ουσία, αναγνωρίζεις τα όριά σου και ακολουθείς την πορεία, που σε γεμίζει και σε ολοκληρώνει.

Εύκολη ή δύσκολη, βατή ή πολύπλοκη θα είναι συγκεκριμένη όμως και εξ’ ολοκλήρου δικιά σου. Χαραγμένη με ακρίβεια από σένα για σένα.

‘’Ξέρω τι δε θέλω’’, είναι μόνο η αρχή, αλλά ξεκίνα...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ