Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα με αλλαντικά και πατάτες στο φούρνο

Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα με αλλαντικά και πατάτες στο φούρνο

Ομελέτα με αλλαντικά και πατάτες στο φούρνο η πανεύκολη συνταγή του ewoman για σήμερα! Μπορείς να την πεις ομελέτα φούρνου, ή κις λορέν, ή ακόμη και ζαμπονόκασερόπιτα με λίγη φαντασία...

Όπως και να την πεις πρόκειται για μια εύκολη, απλή συνταγή ακόμα και για αρχάριους, με πατάτες εμπλουτισμένες με ζαμπόν και μοτσαρέλα για να απολαύσετε ένα πλούσιο και γευστικότατο πιάτο μεσημέρι ή βράδυ ή ακόμη και ως πρωινό!

Υλικά:

400 γρ. πατάτες

2 αυγά

200 γρ. μοτσαρέλα

100 γρ. ζαμπόν

1 κ.σ. γάλα

1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

αλάτι πιπέρι

λίγη ρίγανη για άρωμα

1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. κουρκουμά

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζουμε κι αφού μισοκρυώσουν τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σ' ένα μπολ μαζί με τους κύβους πατάτας, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ζαμπόν σε κύβους, τη τριμμένη φρυγανιά και τα 3/4 μοτσαρέλας σε κύβους, (τη πιπεριά εφόσον βάλουμε), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι (18 εκ.) Σκεπάζουμε το ταψάκι με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 ο C για 15-20' . Aφαιρούμε τη λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 1/4 κυβάκια μοτσαρέλας που έχουμε κρατήσει και το γάλα, πασπαλίζουμε με ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5' μέχρι να λιώσει καλά η μοτσαρέλα. Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστό ή κατά προτίμηση... και καλή όρεξη!

Tip: Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας ή ακόμη και με ποικιλία αλλαντικών, καθώς και τη μοτσαρέλα με άλλο κίτρινο τυρί για πίτσα. Επίσης, αν χρησιμοποιήσετε τυριά light θα γίνει ακόμη πιο ελαφρύ καθώς δεν έχει καθόλου λάδι.