Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινές μπουκίτσες με πιπεριές και κεφαλοτύρι στη γάστρα

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινές μπουκίτσες με πιπεριές και κεφαλοτύρι στη γάστρα

Χοιρινές μπουκίτσες με πιπεριές και κεφαλοτύρι στη γάστρα, η συνταγή του ewoman για σήμερα! Ένα φαγητό που άνετα το λες «κυριακάτικο» χωρίς όμως να απαιτεί να θυσιάσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα, καθώς δεν έχει καμιά δυσκολία! Ένα πιάτο με χρώματα, αρώματα και πλούσια γεύση που σας συνιστώ ανεπιφύλαχτα να το μαγειρέψετε για την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας!!

Υλικά:

1 κ. χοιρινό σε μπουκίτσες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα

1 ποτηράκι κρασί λευκό

5-6 κομματάκια ντομάτα λιαστή

2 σκ. σκόρδο

1 κίτρινη + 1 κόκκινη + 1 πράσινη + 1 πορτοκαλί πιπεριά 

αλάτι- πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν (κόκκινο) 

1 κ.γ. ρίγανη

2-3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο

250 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα.  Πλένουμε καλά το κρέας και το ανακατεύουμε με το μείγμα μουστάρδας. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στο μείγμα, καθώς και το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες, τη λιαστή ντομάτα κι αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το φαγητό σε γάστρα με καπάκι κι αν θέλουμε στρώνουμε και λαδόκολλα. Προσθέτουμε το κρασί κι ελάχιστο νεράκι κι ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και βάζουμε και τα κλαράκια δεντρολίβανο για extra άρωμα και γεύση. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για τουλάχιστον 1 ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι κι αφού ανακατέψουμε καλά μην κολλήσει το φαγητό, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη. 5' πριν σβήσουμε το φαγητό ανοίγουμε το καπάκι να ροδίσει το κρέας. Σημαντικό είναι να ψηθεί αργά το φαγητό.  Οι μπουκίτσες θα γίνουν λουκουμάκια γευστικότατα με τόσο πολλά κι ωραία μυρωδικά και λαχανικά!! Πρόταση σερβιρίσματος: Μπορείτε να σερβίρετε τις μπουκίτσες πάνω σε ψωμί, ή πίτα!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ