Η βιβλιοπρόταση της ημέρας: «Το Σπίτι Των Σκιών»

Η βιβλιοπρόταση της ημέρας: «Το Σπίτι Των Σκιών»

Είναι γεγονός πως κάθε μήνα σας έχω συνηθίσει, να μοιράζομαι μαζί σας, τουλάχιστον μια τριάδα αναγνωσμάτων που έχουν κλέψει το κλειδί της καρδιάς μου, την έχουν κατακτήσει και έχουν εγκατασταθεί μόνιμα εκεί. Αυτόν τον μήνα όμως δεν χώρεσε καν δεύτερο βιβλίο στο κομοδίνο μου. Τυχαία έπεσε στα χέρια μου "Το Σπίτι Των Σκιών" της γνωστής συγγραφέα των δεκάδων best-seller, Χρυσηίδας Δημουλίδου και ομολογώ πως μου φάνηκε εξαιρετικά δύσκολο να το αφήσω κάτω.

Για του λόγου το αληθές, το συγκεκριμένο βιβλίο των 587 σελίδων δεν έφυγε λεπτό από τα χέρια μου, τα οποία ξεφύλλιζαν με λαιμαργία τις σελίδες του μέχρι να λύσω το αίνιγμα του θέματός του. Πάμε όμως να σας το παρουσιάσω αναλυτικότερα, αλλά και να ενισχύσω την πρότασή μου να το διαβάσετε άμεσα, δεδομένου ότι η μυστηριώδης πλοκή του και η συνδυαστική πορεία του παρελθόντος με το παρόν, πλέκουν μια ιστορία τόσο ανατρεπτική, αντάξια, κατ’ εμέ, αστυνομικού μυθιστορήματος.

Ο κρυστάλλινος, αθώος και διαυγής έρωτας του Κωνσταντίνου Μποτέλη και της Ειρήνης Μαρκεζάνου θα περιμένει υπομονετικά να σφραγιστεί με τα δεσμά του γάμου, παρά τις οποιεσδήποτε αντιρρήσεις οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος. Οι δύο νέοι ετοιμάζονται να ζήσουν την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους, όταν ένα θανάσιμο ατύχημα ανατρέπει τα σχέδιά τους. Η Ειρήνη, αποκαρδιωμένη και υπό συνθήκες ψυχολογικής κατάρρευσης, φυγαδεύεται στο εξωτερικό για να διασωθεί από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1940. Περνά σχεδόν όλο το υπόλοιπο της ζωής της, χτίζοντας τα γραμμένα της μοίρας από το μηδέν και δημιουργώντας μια καθημερινότητα εντελώς διαφορετική από αυτό που ονειρευόταν να ζήσει.

Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, μια ελληνοαμερικανίδα, με όχι λίγα προβλήματα ζωής και η ‘ίδια, αρχίζει να σκαλίζει τα κομμάτια του μωσαϊκού της ζωής ενός άγνωστου ζευγαριού, με γνώμονα μια τοιχογραφία που ανακαλύπτει τυχαία σε έναν από τους τοίχους της κρεβατοκάμαράς της. Το νέο σπίτι που αγόρασε, η αρχοντική έπαυλη "Αύρα", έρχεται να ταράξει τον ύπνο και την καθημερινότητά της, μέχρι να την καθοδηγήσει στο να ανακαλύψει ένα φοβερό μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τόσο της ίδιας, όσο και των φαντασμάτων του παρελθόντος.

Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία, που δεν σταματά μέχρι το τέλος να εκπλήσσει με τις ανατροπές και τις καλοπλεγμένες αποκαλύψεις, σε έναν τόσο στενό κύκλο, που κανείς όμως δεν αντιλαμβάνεται εξ αρχής τις συνδέσεις μεταξύ των ηρώων.