Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό παγωτό σάντουιτς

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό παγωτό σάντουιτς

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό σάντουϊτς η συνταγή του ewoman για σήμερα!

Το καλοκαιράκι ήρθε  και η λαχτάρα για κάτι δροσιστικό καλά κρατεί... Τίποτα πιο δροσιστικό από ένα λαχταριστό παγωτάκι κι αν είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας η αξία του ανεβαίνει...

Από τα μικράτα μας όλοι θυμόμαστε τα παγωτά σάντουϊτς που μας δρόσιζαν όλες τις ώρες και παντού! Πάνω- κάτω μπισκότο και στη μέση απολαυστικό παγωτό! Αυτό θα φτιάξουμε σήμερα λοιπόν. Παγωτό σάντουϊτς που φτιάχνεται πανεύκολα και είναι τόσο νόστιμο, τόσο νοσταλγικά όμορφο, τόσο δροσιστικό και το κυριότερο; Μαμαδίστικο παγωτό φτιαγμένο με αγάπη!

Υλικά:

1 τενεκεδένιο κουτάκι σαντιγύ (τύπου Morfat)

1 ζαχαρούχο γάλα

1 μικρό γάλα εβαπορέ

1 κ. σ. μέλι 1 βανίλια

1 κουβερτούρα 125gr

2 κ. σ. κακάο (προαιρετικά)

2 πακετάκια μπισκότα (τύπου πτι μπερ)

Εκτέλεση:

Κρατάμε όλα τα υλικά στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή της κρέμας. Χτυπάμε στο μίξερ 5' στη δυνατή ταχύτητα τη morfat. Το μυστικό για να μη βγει σκληρό το παγωτό είναι στο καλό χτύπημα της κρέμας! Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3' στη δυνατή ταχύτητα. Έπειτα προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και τέλος το εβαπορέ και χτυπάμε για άλλα 3' μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει μια απαλή κρέμα. Στρώνουμε μπισκότα στον πάτο ένα τάπερ ή ταψιού και ρίχνουμε τη μισή κρέμα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το τάπερ μια ώρα στην κατάψυξη να παγώσει. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε τη κουβερτούρα .την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί κα το κακάο και ανακατεύουμε στο μίξερ. Αφού ενσωματωθούν την κρατάμε στο ψυγείο. Αφού έχει παγώσει το μείγμα με τα μπισκότα ρίχνουμε και τη σοκολατένια κρέμα και στρώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα από πάνω. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον κι έπειτα κόβουμε με προσοχή και απολαμβάνουμε νόστιμο, σπιτικό παγωτό!

Tips: Για περισσότερη απόλαυση κι εμφάνιση (αλλά και θερμίδες σαφώς!) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας! Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε γεμιστά παγωτίνια σαντουϊτσάκια, με διάφορα άλλα μπισκότα-βουτήματα που μπορεί να βρίσκονται στο σπίτι.