3 μυστικά που θα σας κάνουν ν’ αγαπήσετε τα κρεμμύδια!

3 μυστικά για να αγαπήσετε τα κρεμμύδια (Πηγή Pixabay)

Κρεμμύδια! Καούρα, κλάμα και βάσανο. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που σας έρχονται κατά νου όταν πρόκειται να τα πιάσετε στα χέρια σας. Μέχρι σήμερα όμως! Γιατί εμείς εδώ στο ewoman που σας ξέρουμε καλά και σας φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε, θα μοιραστούμε μαζί σας 3 μυστικά που θα σας κάνουν ν’ αγαπήσετε τα κρεμμύδια!

Το κρεμμύδι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά!

Δε φτάνει που μας κάνει να κλαίμε! (όταν το καθαρίζουμε!), μας φέρνει και απίστευτη καούρα στο στομάχι!

Αλλά πώς να μαγειρέψεις «νόστιμα» ακόμη και το πιο απλό φαγητό χωρίς αυτό;

Λοιπόν! Σας έχω νέα!

Υπάρχουν μυστικά που αν τα τηρείτε θα το αγαπήσετε!

1. Για να μην καίνε τα κρεμμύδια (και ρίχνετε το κλάμα της αρκούδας!) βάλτε τα για ένα βράδυ στο ψυγείο ή καθαρίστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό.

Θα εκπλαγείτε με το πόσο χαρούμενες θα νιώσετε!

2. Για να μη μαυρίζουν τα κρεμμύδια την ώρα που τα σοτάρετε, ρίξετε λίγο αλάτι στο λάδι πριν βάλετε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και θα καμαρώνετε για τα κρεμμύδια σας που θα κρατήσουν το χρώμα τους!

3. Για να μη σας προκαλέσει καούρα το κρεμμύδι, υπάρχει μυστικό!

Πριν τσιγαρίσετε το κρεμμύδι και αφού το κόψετε (στο multi ή στον τρίφτη, δεν έχει σημασία), βάλτε το σε ένα σουρωτήρι (όχι με μεγάλες τρύπες, αυτό που χρησιμοποιείτε για το τσάι) και ρίξτε από πάνω καυτό νερό (υπολογίστε περίπου 1 ποτήρι νερό για κάθε 1 κρεμμύδι) και πιέστε το με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει όλα τα ζουμιά του. Απλό ε;