Όταν μας συμβαίνει κάτι το βλέπουμε παντού γύρω μας

Όταν μας συμβαίνει κάτι το βλέπουμε παντού γύρω μας

Έχετε παρατηρήσει ότι όταν περνάμε κάποια φάση στη ζωή μας, τη βλέπουμε και δίπλα μας παντού; Θα μου πείτε τώρα «τι εννοείς;».

Θα σας το εξηγήσω αμέσως!
Όταν ήμασταν πιο μικροί, θυμάμαι ένα παιχνιδάκι με τις πινακίδες των αυτοκινήτων που ήταν της μόδας!
Βάζαμε έναν αριθμό στο μυαλό μας και ένα αγόρι, και όταν βλέπαμε πινακίδα με διπλό τον συγκεκριμένο αριθμό, σήμαινε ότι μας σκέφτεται! Άκουσα τυχαία μια έγκυο γυναίκα στο τρένο ,να συζητάει ότι από τότε που έμαθε για την εγκυμοσύνη της, βλέπει παντού γύρω της έγκυες και πως όλες οι διαφημίσεις που πετυχαίνει τελευταία, έχουν να κάνουν με μωρά και μητρότητα! Δυο κορίτσια στο δρόμο συζητούσαν ότι από τότε που την άφησε ο τάδε, όπου κι αν βρίσκεται, από το σχολείο έως στην καφετέρια ή στο μετρό ακούει το όνομά του!

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που οι άνθρωποι «βλέπουμε» δίπλα μας την κάθε κατάσταση που ζούμε! Απλά, όταν μας συμβαίνει κάτι, μπαίνουμε σε διαδικασία να το παρατηρούμε παντού γύρω μας, επειδή είμαστε "μέσα” σε μια κατάσταση! Επειδή βρίσκεται στο προσκήνιο! Επειδή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αυτό μας τραβάει την προσοχή!

Δεν είναι λοιπόν κάποια μαγική ή ελκτική δύναμη, δεν είναι το κάρμα ούτε το σύμπαν που συνωμοτεί. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι το συγκεκριμένο «θέμα» αυτό τον καιρό μονοπωλεί το ενδιαφέρον σας!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ