5 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο ως μυστικό ομορφιάς!

5 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο ως μυστικό ομορφιάς!

Στο ewoman αγαπάμε τα φυσικά μυστικά ομορφιάς και αναζητάμε να μάθουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για να τα μοιραστούμε μαζί σας!

Αν αναρωτιέστε τι μυστικά ομορφιάς είχαν οι γιαγιάδες μας τον καιρό που δεν υπήρχαν καλλυντικά ή κι αν υπήρχαν δε μπορούσαν να τ' αγοράσουν, σας έχω νέα!

Στην πρώτη θέση το ελαιόλαδο, το οποίο πραγματικά ήταν ο κρυφός τους σύμμαχος και ανεκτίμητο μυστικό ομορφιάς!

Οι γιαγιάδες μας λοιπόν δε χρησιμοποιούσαν το ελαιόλαδο μόνο για να φτιάξουν τα πεντανόστιμα φαγητά τους. Όταν έπεφτε η νύχτα το ελαιόλαδο είχε κι άλλες θαυματουργές εφαρμογές!  

Θα σου αποκαλύψουμε λοιπόν, 5 χρήσεις του ελαιόλαδου, καλλωπιστικής φύσεως, που ούτε καν έχεις σκεφτεί.

1) Για βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας:

Τον καιρό που δεν υπήρχαν ενυδατικές, χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο πρωί και βράδυ για βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας! Απλά απλώνεις μικρή ποσότητα ελαιόλαδου στο πρόσωπό σου και τα’ αφήνεις ν’ απορροφηθεί. Δοκίμασέ το και δε θα χάσεις!

2) Για να εξαφανιστούν σημάδια και ουλές:

Επίσης αν ταμπονάρεις απαλά με βαμβάκι βουτηγμένο σε ελαιόλαδο, το πρόσωπό σου και το αφήσεις για λίγη ώρα θα εξαφανιστούν σχεδόν, ουλές και σημάδια!

3) Για τα σκασμένα χείλη:

Για σκασμένα χείλη, τι άλλο εκτός από μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου; Θα ενυδατώσει αποτελεσματικά και φυσικά τα χείλη σου, ενώ θα φαίνεται σαν να φοράς lip gloss!

4) Για ενυδάτωση και λάμψη στα μαλλιά:

Ελαιόλαδο και για βαθιά ενυδάτωση και λάμψη των μαλλιών, με τον πιο φυσικό τρόπο!

Κάνε απαλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σου με ελαιόλαδο και στη συνέχεια άπλωσέ το μέχρι τις άκρες. Φόρεσε ένα σκουφάκι, ή τύλιξέ τα με μια πετσέτα για τουλάχιστον 1 ώρα πριν λουστείς. Μη σε προβληματίζει πως θα βγάλεις το λάδι απ' τα μαλλιά σου. Εύκολο είναι! Απλά ρίξε σαμπουάν πάνω τους πριν τα βρέξεις! Τα μαλλιά σου θα δυναμώσουν και θα λάμψουν και δε θα χάσουν τη λάμψη και τη στιλπνότητά τους αν επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε 15 μέρες, χειμώνα-καλοκαίρι!

5) Κατά της τριχόπτωσης και της ξηροδερμίας:

Αν σε ταλαιπωρεί η τριχόπτωση και η ξηροδερμία του τριχωτού της κεφαλής, το ελαιόλαδο είναι η πιο φυσική -και φυσικά- πιο οικονομική λύση! Απλά επανέλαβε την παραπάνω διαδικασία τουλάχιστον 1φορά την εβδομάδα όσο διαρκεί το πρόβλημα,  ως θεραπεία.

Τι; Το σκέφτεσαι ακόμη;