Ακόμη και το ελάχιστο για σένα μπορεί να είναι αρκετό για κάποιον άλλον

Ακόμη και το ελάχιστο για σένα μπορεί να είναι αρκετό για κάποιον άλλον

Μάθε να  προσφέρεις τις ικανότητές σου, τις δυνάμεις και τα ταλέντα σου σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη και στους οποίους θα φανούν πραγματικά χρήσιμα και πολύτιμα.

Μάθε να βάζεις στην άκρη την τάση σου για επίδειξη δύναμης. Καταπολέμησε αυτό το χτικιό που σε στοιχειώνει γεμίζοντας σε με αισθήματα απληστίας και παντοδυναμίας.

Μάθε να δίνεις από τα υπάρχοντα σου, ακόμη και αν αυτά είναι λιγοστά

Δεν έχει σημασία η ποσότητα των υλικών αγαθών που θα χαρίσεις. Ακόμη και το ελάχιστο για σένα, μπορεί να είναι αρκετό για κάποιον άλλον.

Μάθε να μοιράζεσαι τα συναισθήματα που φωλιάζουν βαθιά μέσα σου. Κάνε επιτέλους στην άκρη τον εγωισμό και την περιφρόνηση σου και αγκάλιασε τον πλησίον σου με στοργή, αγάπη και θαλπωρή.

Πίστεψέ με θα εκπλαγείς από την ανείπωτη χαρά που θα πλημμυρίσει την καρδία σου, το ίδιο λεπτό που θα μοιραστείς τα εσώψυχά σου με κάποιον άλλον. 

Τέλος, μάθε να βοηθάς με όποιον τρόπο και οποιαδήποτε στιγμή σου δίνεται η ευκαιρία. Μη ξεχνάς πως οι άνθρωποι για αυτό πλαστήκαμε παρέα, για να βοηθούμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Μαζί προχωράμε σε κάθε δυσκολία, μαζί ανακαλύπτουμε νέες διαδρομές, μαζί δημιουργούμε το μέλλον μας.

Όταν θα είσαι σε θέση να μπορείς να προσφέρεις ανιδιοτελώς, τότε θα έχεις γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους τούτου του μάταιου κόσμου. Μπορεί να μην έχεις γεμίσει τις τσέπες σου με πολύτιμα πετράδια και φλουριά, όμως θα έχεις κατακτήσει ένα άλλο είδους θησαυρό, ανεκτίμητης και σπάνιας αξίας. 

Θα έχεις κατορθώσει να εξελιχθείς σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα. Θα μάθεις άγνωστες ως τότε πτυχές του εαυτό σου που θα ανακαλύψεις μέσα από την αλληλεπίδραση σου με τους συνανθρώπους σου. 

Θα αισθανθείς πρωτόγνωρα συναισθήματα αγαλλίασης και ευτυχίας.  Μια εσωτερική δύναμη θα αναβλύσει από έσω, μαθαίνοντας σου πως να αγαπάς αληθινά και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος...!!!