Καλό ταξίδι Ρίκα Βαγιάνη...

Καλό ταξίδι Ρίκα Βαγιάνη...

Η Ρίκα Βαγιάνη, έφυγε από τη ζωή, στις 7 Αυγούστου 2018, σε ηλικία 56 ετών, ύστερα από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα. Η ίδια επέλεξε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, δίνοντας τη δική της μάχη, έχοντας στο πλευρό της, τους δικούς της ανθρώπους και ελάχιστους, στενούς φίλους.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι ήταν πάντα δοτικός, ζεστός, θετικός άνθρωπος και μαχήτρια, καθώς η ίδια, μέχρι το τέλος, δε θέλησε θεραπεία για την αρρώστια της. Το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάνη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός, ενώ στην συνέχεια εργάστηκε ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982. Το όνομα Βαγιάνη προέκυψε από τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και από το επίθετο του δεύτερου συζύγου της  με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη που αν και πατριός της,  την μεγάλωσε σαν κόρη του και η ίδια, του είχε μεγάλη αδυναμία, όπως είχε πει.

Από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ. Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε σε περιοδικά και από το 2005, στην εφημερίδα “Έθνος”. Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει πληθώρα εκπομπών σε ιδιωτικά κανάλια: στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 Aπό το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όπου ήταν η τελευταία της παρουσία στο κρατικό κανάλι. Ήταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία.

Ήταν παντρεμένη με το γιατρό Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.