Η συνταγή της ημέρας: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ξηρούς καρπούς!

Η συνταγή της ημέρας: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ξηρούς καρπούς!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ξηρούς καρπούς η συνταγή που φιλοξενεί το ewoman σήμερα, το γλύκισμα που κατέχει την πρώτη θέση σε περιόδους νηστείας!!

Μια πολύ ωραία ιδέα, αν έχετε μικρά παιδιά, είναι να  φτιάξετε τον χαλβά σε φόρμα με παιδικές φιγούρες και να τον διακοσμήσετε μαζί με τα παιδιά σας, περνώντας δημιουργική ώρα μαζί τους!

*Τη συγκεκριμένη  συνταγή τη βρήκα στη συσκευασία από το σιμιγδάλι της Melissa και την έφτιαξα  με μια μικρή παραλλαγή -χρησιμοποίησα μαύρη ζάχαρη και λιγότερη από την αναγραφόμενη ποσότητα, καθώς και λιγότερο ελαιόλαδο-, για να γίνει πιο ελαφρύς και πιο υγιεινός!

Υλικά:

2 φλ. τσ. σιμιγδάλι χονδρό

3/4 φλ. ελαιόλαδο

1 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη

½ φλ. μέλι

5 φλ. νερό

200 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη

200 γρ. κουκουνάρια

200 γρ. σταφίδες ξανθές

1 κ. γ. κανέλλα

½ κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα

1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3’. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια,  συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και το βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 5’. Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, διακοσμούμε με ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε!

Η συνταγή της ημέρας: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ξηρούς καρπούς!