All time classic fashion κομμάτια που πρέπει να έχεις ως τα 30 σου!

All time classic fashion κομμάτια που πρέπει να έχεις στην δεκαετία 20-30 σου!

Έχουμε δει και έχουμε συνηθίσει τα πιο αναπάντεχα, πρωτοποριακά, μοναδικά και αξιοθαύμαστα (ή αξιοπερίεργα) λουκ τα τελευταία χρόνια. Γεγονός είναι πως τις δεκαετίες, ειδικότερα από το 1960 και μετά, η μόδα έχει επιτάξει τη ζωή και τις ντουλάπες μας και έχει επιβάλλει άγραφους νόμους, άλλοτε κολακευτικούς και άλλοτε όχι και τόσο, σε κάθε γυναίκα!

Υπάρχουν όμως κάποια βασικά κομμάτια που προσαρμόζονται σε κάθε περίσταση και δε χάνουν τη διαχρονική αξία τους όσος καιρός και αν περάσει. Εάν διανύεις ειδικά την κρίσιμη δεκαετία πριν μπεις στα πρώτα -άντα, τότε δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου τα παρακάτω κομμάτια - κλειδιά που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση!

1. Μαρινιέρα :
Είτε σε μπλούζα, είστε σε φόρεμα είτε στο απόλυτο πλέον τρεντ της σεζόν, την ολόσωμη φόρμα, η μαρινιέρα πρόκειται για μια σταθερή αξία που συνδυάζεται εύκολα και αναδεικνύει κάθε τύπο σιλουέτας. Συνδύασέ την σε κάθε περίσταση, με κόκκινη τσάντα στο χρώμα της φωτιάς και ανάλογο κραγιόν για να κλέψεις εγγυημένα τις εντυπώσεις.

2. LBD :
Το μικρό μαύρο φόρεμα που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση κάθε βράδυ που δεν ξέρεις τι να βάλεις στο μπαράκια, αλλά και κάθε απόγευμα πριν τη βάφτιση-γάμο που δεν έχεις ιδέα τι να βάλεις στην εκκλησία. Με πλατφόρμα ή πέδιλα, με γόβες ή ψηλή μπότα, όλες τις εποχες και με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, αποτελεί το κομμάτι πασπαρτού που θα είσαι ασυγχώρητη αν δεν έχεις ήδη αγοράσει!

3. Μαύρα ψηλοτάκουνα πέδιλα:
Όπως και τα δυο προηγούμενα, έτσι και το νούμερο τρία της λίστας μας αποτελεί ίσως το διαχρονικότερο όλων, εφόσον συνδυάζεται απόλυτα και κομψά με κάθε σου σύνολο. Από το αγαπημένο σου τζιν μέχρι το φόρεμα υπερπαραγωγή που βάζεις μόνο σε γιορτές και πανηγύρια, τα μαύρα σου πέδιλα μπορούν να σου δώσουν ύψος και αυτοπεποίθηση και να κλέψουν την παράσταση.

4. Blue jean :
Ένα κλασικό τζιν παντελόνι, παρά τις παραλλαγές που μπορεί να υποστεί την εκάστοτε χρονική στιγμή ανάλογα με τις νέες τάσεις της μόδας, είναι σίγουρα εκεί για σένα και φοριέται από το γραφείο μέχρι το μπαρ της γειτονιάς. Επένδυσε σε ένα σκούρο τζιν για να επιβεβαιώσεις ότι θα το ταιριάξεις σε όλες τις περιστάσεις αλλά και θα σου κολακεύει απόλυτα το σώμα.

5. Λευκό πουκάμισο:
Σε στενή ή φαρδιά γραμμή, boyfriend ή skinny, σε οποιαδήποτε από όλες τις εκφάνσεις του το λευκό πουκάμισο μπορεί να σου ταιριάζει πανέμορφα από παραλία για πάνω από το μαγιό, μέχρι το εργασιακό γεύμα με τους συναδέλφους. Δροσερό και ανάλαφρο φοριέται από χειμώνα μέχρι καλοκαίρι και δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ!