Η ομορφιά θέλει ψυχή και βγαίνει από μέσα μας…

Η ομορφιά θέλει ψυχή και βγαίνει από μέσα μας…

Γεμίσαμε τα σπίτια μας καθρέφτες, κρύψαμε τις παλιές φωτογραφίες –γιατί πέρασε η μπογιά τους- θαρρείς πως τώρα πια ομορφύναμε. Αλήθεια, τελικά έχει τόσο μεγάλη σημασία;

Λίγα παραπάνω κιλά ή ένα κακό χτένισμα μπορούν να τσακίσουν την ψυχολογία της σύγχρονης γυναίκας, αυτής της γυναίκας που είναι ανεξάρτητη, που πατάει γερά στα πόδια της, που σπουδάζει, εργάζεται, εξελίσσεται και καταξιώνεται.
Μιλώ για όλες εσάς, για όλες εμάς που επενδύσαμε στο φαίνεσθαι, που κάναμε ψυχοθεραπεία το shopping therapy και αναγάγαμε σε επιστήμη την δημιουργία της τέλειας εξωτερικής εικόνας.
 

Αναρωτιέμαι πού πήγε τελικά η ομορφιά της ψυχής;
Γιατί σταματήσαμε να πιστεύουμε στο μέσα μας και γεμίσαμε ανασφάλειες τον εαυτό μας; Παραμερίσαμε τα πιστεύω μας και επενδύσαμε στην «τέλεια εικόνα», δεν αφήσαμε ούτε μια χαραμάδα που να φαίνεται η ψυχή μας και παγώσαμε τα θέλω μας, μικρά και μεγάλα, σημαντικά και ασήμαντα.
Φτιάξαμε τείχη και κρύψαμε την ψυχή μας, ντύσαμε τα ψεγάδια μας με φανταχτερά φουστάνια και μπογιατίσαμε τα πρόσωπα μας, τόσο που φαντάζουν ανέκφραστα!
Μήπως τελικά όλα αυτά τα κάναμε για να έρθει εκείνη η στιγμή που θα ψάξουμε λίγο από το μέσα μας; Μήπως μπουχτίσαμε από την διαρκή ανάγκη να φαινόμαστε αρεστοί; Αρεστοί σημαίνει ωραίοι για τους άλλους, αποδεκτοί για την ακρίβεια-στα μέτρα που ορίζει η κοινωνία.

Η ομορφιά θέλει ψυχή και βγαίνει από μέσα μας…