Σπιτικές συνταγές ομορφιάς από τα τεφτέρια της γιαγιάς

Σπιτικές συνταγές ομορφιάς από τα τεφτέρια της γιαγιάς

   Λένε ότι οι παλιοί είναι σοφοί. Και όχι μόνο! Eγώ θα έλεγα και εφευρετικοί! Πριν σπεύσεις στα καταστήματα να αγοράσεις πανάκριβες φυτικές κρέμες και μάσκες , θα σου πρότεινα να ανοίξεις τα τεφτέρια της γιαγιάς σου και, πίστεψε με, θα ανακαλύψεις έναν πραγματικό θησαυρό μέσα στην ίδια σου την κουζίνα.

Ας δούμε λοιπόν ποια υλικά της κουζίνας σου θα σου προσφέρουν απλόχερα την ομορφιά και την λάμψη που ονειρεύεσαι.

Ελαιόλαδο

Στα μαλλιά:

Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο με τα πολύτιμα συστατικά του που χαρίζουν υγεία και μακροζωία αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για μάσκα μαλλιών.

Εκτέλεση: Βάζουμε ελαιόλαδο στις άκρες των μαλλιών μας και τα τυλίγουμε με μια ζεστή πετσέτα για τουλάχιστον μια ώρα.  Στη συνέχεια λούζουμε τα μαλλιά μας με χλιαρό νερό. Τα μαλλιά μας είναι πιο ενυδατωμένα και απαλά από ποτέ.

Στο πρόσωπο:

Εκτός απ’ το ότι το ελαιόλαδο αφαιρεί τέλεια το μακιγιάζ της επιδερμίδας, θρέφοντας τις βλεφαρίδες της και αφήνοντάς την ενυδατωμένη ,δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές κρέμες και μάσκες έχουν ως βασικό συστατικό τους το ελαιόλαδο. Μια απλή αλλά φανταστική μάσκα απολέπισης περιέχει μόνο λάδι και ζάχαρη.

Εκτέλεση: Βάζουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη και ένα κουταλάκι λάδι σε ένα δοχείο και τα ανακατεύουμε. Έπειτα με απαλές, ανοδικές, κυκλικές κινήσεις το απλώνουμε στην επιδερμίδα μας κάνοντας μασάζ και το αφήνουμε για 15’.Τέλος ξεπλένουμε την επιδερμίδα μας με χλιαρό νερό και ξεφορτωνόμαστε τα νεκρά κύτταρα και το θαμπό δέρμα.

Καφές

Ο καφές γνωστός για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες θα μας βοηθήσει να διώξουμε την κυτταρίτιδα. ΝΑΙ την κυτταρίτιδα , σωστά διάβασες! Αφού πιούμε το πρωινό μας καφεδάκι , δεν πετάμε το κατακάθι και μπαίνουμε για μπανάκι!

Εκτέλεση: Με το κατακάθι κάνουμε μασάζ στους γλουτούς για 10’. Η βελούδινή υφή της επιδερμίδας θα μας ενθουσιάσει.  Το συγκεκριμένο scrub προτείνεται 3 φορές την εβδομάδα.

Ξύδι

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας , η σκόνη και τα καλοκαιρινά μπάνια της θάλασσας επιβαρύνουν τα μαλλιά μας και νιώθουμε την ανάγκη για έναν βαθύ καθαρισμό. Το ξύδι είναι ένα δημοφιλές και δραστικό καθαριστικό που χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές στην κουζίνα τους, αλλά η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Το ξύδι θα μας προσφέρει λαμπερά και καθαρά μαλλιά.

Εκτέλεση:  Αφού βρέξουμε τα μαλλιά μας , βάζουμε μια γενναία ποσότητα ξυδιού πάνω τους και κάνουμε μασάζ για λίγα λεπτά. Ύστερα τα λούζουμε με το σαμπουάν μας και τα ξεπλένουμε .

Λεμόνι

Το λεμόνι δε θα σου φανεί  τελικά και τόσο ξινό  αν το χρησιμοποιήσεις ως συστατικό λεύκανσης των δοντιών σου.

Εκτέλεση: Βάζουμε στην οδοντόβουρτσα μας οδοντόπαστα και μερικές σταγόνες λεμονιού. Βουρτσίζουμε κανονικά τα δόντια μας και ξεπλένουμε το στόμα μας. Το αποτέλεσμα θα μας εντυπωσιάσει αφού οι λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού θα μας χαρίσουν φρεσκάδα και ένα λαμπερό χαμόγελο. Ωστόσο, η χρήση αυτής της συνταγής δε συνιστάται καθημερινά αλλά 1 φορά το μήνα, καθώς οφείλουμε να προφυλάξουμε το σμάλτο των δοντιών μας.