Κώστας Κρομμύδας: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, γράφω

Κώστας Κρομμύδας: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, γράφω

Ο κύριος Κώστας Κρομμύδας μας έρχεται από τα Τρίκαλα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο και έχει παρακολουθήσει  πολλά σεμινάρια υποκριτικής καθώς και χορού. Έχει στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές  σε τηλεοπτικές σειρές, αλλά και στο θέατρο και στο σινεμά.

Εδώ και λίγα χρόνια μας συστήθηκε και ως συγγραφέας. Το κοινό τον αγάπησε και με αυτή του την ιδιότητα.

Έχουμε τη χαρά να μας μιλήσει ο ίδιος για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που κάνει. Ας τον απολαύσουμε.

1) Σας γνωρίσαμε σαν ηθοποιό και μάλιστα από ιδιαίτερα επιτυχημένες δουλειές. Πώς προέκυψε η συγγραφή; Γράφατε από πάντα ή υπήρξε κάποιο σημείο μηδέν που αποτέλεσε αφετηρία για το δημιουργικό "ταξίδι";

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από πολύ μικρός, γράφω. Ποιηματάκια, ιστορίες, διάφορα. Σιγά σιγά, τα τελευταία 15 χρόνια, άρχισα να γράφω πιο συστηματικά με αποκορύφωμα το πρώτο μου μυθιστόρημα. Το ένα έφερε το άλλο και φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για 6 μυθιστορήματα.

2) Θεωρείτε τον εαυτό σας περισσότερο ηθοποιό ή συγγραφέα;

Θεωρώ τον εαυτό μου και τα δύο. Δε μου αρέσει να τα χωρίζω. Άλλωστε έχω σπουδάσει ηθοποιός, αυτό είναι το επάγγελμά μου. Το κομμάτι της συγγραφής προέκυψε στην πορεία και τα τελευταία 5-6 χρόνια αυτό υπερισχύει. Παρά ταύτα εγώ θεωρώ ότι είμαι και τα δυο. Άλλωστε παράλληλα κάνω δουλειές και ως ηθοποιός.

3) Σύζυγος, πατέρας κ επιτυχημένος επαγγελματίας. Πόσο εύκολα συνδυάζονται αυτοί οι ρόλοι;

Πολλά πράγματα μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και ταυτόχρονα δύσκολα. Χρειάζεται μέτρο και πειθαρχία και να διοχετεύεις τον  χρόνο σου στις σωστές κατευθύνσεις. Όλα θέλουν τον χρόνο τους  και τις στιγμές τους. Προσπαθώ να τα ισορροπώ και εκμεταλλεύομαι τον χρόνο μου δημιουργικά και όταν έχω ελεύθερο χρόνο τον αφιερώνω στην οικογένειά μου.

4) Από που εμπνέεστε; Μεταφέρετε βιώματα στο χαρτί ή όλα είναι προϊόν της φαντασίας σας ;

Πέντε από τα βιβλία μου είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες, αλλά φυσικά και η φαντασία έχει το μερίδιό της. Σαφώς και το βιωματικό επίσης είναι κομμάτι τους.

kr1-ewoman

5) Μέσα σε όλα όσα κάνετε, μετράτε κ μια επιτυχημένη παρουσία στην ξένη σειρά «The Durrells». Πώς είναι η εμπειρία μιας ξένης παράγωγης; Διαφέρει από αντίστοιχες δικές μας; Τι θεωρείτε ότι σας χάρισε;

Είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία. Έχουμε κάποιες καλές παραγωγές στην Ελλάδα, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Οι διαφορές έχουν κυρίως να κάνουν με τον επαγγελματισμό των συντελεστών παρά με το οικονομικό.
Είναι η πιο μεγάλη μου εμπειρία, ως ηθοποιός αυτή η συμμετοχή μου, πέρυσι στην 3η σεζόν και φέτος στην 4η μιας και συνεχίζω. Νιώθω πολύ τυχερός που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά. Δυστυχώς η σειρά τελειώνει φέτος, αλλά θα κοιτάξω να δω μήπως αυτή η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί και να συνεχιστεί στο μέλλον.

6) Θεωρείτε ότι σας έχει επηρεάσει η επιτυχία σας; Η αναγνωρισιμότητα υπήρχε από την ηθοποιία ακόμη αλλά τώρα, με τα γραφόμενα σας, κόσμος ταυτίζεται μαζί σας. Πως είναι η σχέση με τους αναγνώστες σας;

Έχω πολύ καλή και άμεση σχέση με τους αναγνώστες μου. Απολαμβάνω  όλη αυτή την επικοινωνία. Κάνω πολλά ταξίδια και παρουσιάσεις και έρχομαι συχνά σε επαφή μαζί τους. Το ίδιο έκανα και ως ηθοποιός, αλλά έτσι είμαι και ως άνθρωπος. Μου βγαίνει πολύ ανθρώπινα και πολύ αληθινά όλο αυτό και μου αρέσει που όλο και μεγαλώνει.

7) Ξεχωρίζετε κάποιο από τα βιβλία σας που αγαπάτε ιδιαιτέρως;

Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους τα αγαπώ  όλα. Αγαπημένο μου βιβλίο είναι «Η ζωή που έλειπε» που είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα. Το τελευταίο μου βιβλίο «Μυρωδιά από σανίδι» το αγαπώ επίσης πολύ, γιατί περιλαμβάνει πολλά πράγματα που αγαπώ. Επίσης, θεωρώ το «φως μέσα στη θύελλα» το καλύτερο μου βιβλίο.
Μερικές φορές, μάλιστα, ανάλογα τη φάση της ζωής μου και τα μέρη που ταξιδεύω, αυτά ζωντανεύουν.

8) Στο τελευταίο σας μυθιστόρημα «Μυρωδιά από σανίδι», πόσες από τις εμπειρίες σας ως ηθοποιού θα βρούμε;

Ουσιαστικά θα βρείτε συναισθήματα και εικόνες που έχω ζήσει στο θέατρο μόνο. Σαφέστατα δεν είναι η ζωή μου. Περισσότερο εμπνέομαι από πραγματικά γεγονότα και έρωτες άλλων ηθοποιών. Δε θα βρείτε λοιπόν δικά μου στοιχεία, παρά μόνο την αίσθηση και τις εικόνες  που έχω για το θέατρο.

9)Ποια είναι η ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού;

Η ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού είναι πολύ μεγάλη. Οι ανατυπώσεις το δείχνουν αυτό, γιατί ένας συγγραφέας κρίνεται και από παλαιότερες δουλειές του. Οι ανατυπώσεις, δείχνουν ότι έχουν ζωή αυτά τα βιβλία, ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει τις ιστορίες μου. Π.χ. σε λίγο ανατυπώνεται η «Ογκρέσα». Πρόσφατα έγινε ανατύπωση στην  «Ουρανόεσσα». Αυτό δείχνει ότι τα βιβλία μου δεν είναι εμπορικά, έχουν διάρκεια.

10) Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια.

Συνεχίζω τα γυρίσματα στη σειρά «The Durells» και παράλληλα γράφω το νέο μου βιβλίο, το οποίο ήδη ξεκίνησα. Ταξιδεύω πολύ. Τις επόμενες μέρες φεύγω Κέρκυρα για γυρίσματα αλλά και παρουσίαση του βιβλίου μου «Μυρωδιά από σανίδι». Αυτό το διάστημα, ο περισσότερος χρόνος μου είναι βιβλίο, βιβλίο και βιβλίο! Το κομμάτι της προβολής και προώθησης είναι πολύ μεγάλο και αφιερώνω πολύ χρόνο σε αυτό. Χαίρομαι πολύ επίσης που έχουν μεταφραστεί ήδη 3 βιβλία μου και πάμε για το 4ο. Πωλούνται στο amazon.com. Προσπαθώ να εξελίξω αυτά που κάνω όσο καλυτέρα μπορώ και εύχομαι οι ιστορίες μου να αγαπιούνται από τον κόσμο όλο και περισσότερο.