Σταμάτα πια να τρως για τους λάθος λόγους!

Σταμάτα πια να τρως για τους λάθος λόγους!

Πήρε και πάλι να καλοκαιριάζει και μέσα σε όλα, έρχεται να προστεθεί και η αγωνία της ντουλάπας! Ναι καλά διάβασες, της έρμης της ντουλάπας που αγκομαχάει με ρούχα εποχιακά, διαφόρων μεγεθών.

Κάποια από δαύτα είναι έξτρα… φίνα και άκρως φιλικά προς τον χρήστη. Άλλα, λιγότερο ευγενικά, σου ψιθυρίζουν, ίσως κάπου κάποτε ξανασυναντηθούμε. Παραδίπλα, είναι τα εξορισμένα λόγω κακής διαγωγής, μιας και κάθε φορά που τα κοιτάς, βγάζουν κοροϊδευτικά γλώσσα λέγοντας, «Άσε μας κουκλίτσα μου στον σκόρο μας, don’t even think about us». Τέλος, τα φυλαγμένα σαν από καιρό, ανάμνηση μιας άλλης εποχής, τότε που ήσανε πουλί (ντελικάτο και λεπτοκαμωμένο) και σ’ αγαπούσανε πολλοί.

Τι και αν είχες υποσχεθεί πως φέτος το καλοκαίρι θα σε βρει αν όχι θεά, με λιγότερα κιλά πάντως!
Τι και αν είπες πως το βράδυ θα το περνάς μόνο με δημητριακά; (για πολλοστή φορά, η μπύρα δε λογιέται για δημητριακό!!).
Τι και αν εκτύπωσες μια ακόμα σούπερ ιντερνετική δίαιτα που υπόσχεται θαύματα; Κατέληξε στο ντοσιέ με τις υπόλοιπες, κρατώντας το δικό της χαρτάκι προτεραιότητας.

 Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησες πολύ…. Δίαιτες χημικές, με το ίδιο φαγητό για μια εβδομάδα, μέχρι να τα ομολογήσεις όλα! Δίαιτα του ανανά, του καρπουζιού (μαζί με τα κουκούτσια), του μήλου (τα κιλά δεν τα έκανε πέρα πάντως). Δίαιτα Άτκινς, Μάτκινς , Άμπρα Κατάμπρα, φτου και βγαίνω!!!

 Διάβασες ατελείωτα περιοδικά που αναλύουν τρόπους να κάνεις και πάλι τη ζυγαριά σου να χαμογελάσει. Και αναρωτιέσαι με καημό γιατί ενώ ξεκίνησες με όρεξη, διάθεση, ελπίδα, στο τέλος δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η απάντηση είναι απλή. Τόσα χρόνια έμαθες να καταβροχθίζεις τα …. άγχη, τις στεναχώριες, τους καημούς. Να γλυκαίνεις τις πίκρες με ζάχαρη, να γεμίζεις προσωρινά το εσωτερικό κενό της ψυχής με κάτι νόστιμο και λαχταριστό. Προσπάθησες μόνη σου, δίχως βοήθεια ειδικού, χωρίς στήριγμα για το σώμα και την ψυχή.

Προσπαθώντας να ξεχάσεις ένα δύσκολο σήμερα, έφαγες σαν να μην υπάρχει αύριο. Η λύση όμως είναι ακόμα πιο απλή. Άκουσε το σώμα σου, ξέρει εκείνο να σε καθοδηγήσει, αγάπησέ το και άστο να σου ανταποδώσει την αγάπη αυτή. Επίτρεψε στον εαυτό σου να απολαύσει μια λιχουδιά, αλλά όχι σαν παρηγοριά, μήτε σαν τιμωρία ή επιβράβευση. Σταμάτα να τρως για τους λάθος λόγους. Βάλε στόχους όχι ουτοπικούς, μα από εκείνους τους ρεαλιστικούς, τους χειροπιαστούς και έχε υπομονή. Ίσως τότε καταφέρεις και εσύ να βάλεις στο άλμπουμ των αναμνήσεων, δίπλα στην φωτογραφία του«Πριν», μια χαμογελαστή φωτογραφία του «Μετά»…