Σκιάθος: Το καταπράσινο στολίδι του Αιγαίου

Σκιάθος: Το καταπράσινο στολίδι του Αιγαίου

Είναι μέχρι να φτάσεις εκεί, γιατί φτάνοντας στη Σκιάθο το πράσινο και η ομορφιά του νησιού, σε κατακλύζουν. Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τον φιλόξενο κόσμο, σε κάνουν να αγαπήσεις αυτό το νησί και να γίνεις τακτικός επισκέπτης του.

Η Σκιάθος φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή η οποία την κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για νέους ανθρώπους. Κάθε χρόνο χιλιάδες φοιτητές, και όχι μόνο, κατακλύζουν το νησί μετατρέποντας το στη «Μύκονο» του βορρά.

skiathos2-ewoman

Η μετακίνηση σου, αν δεν έχεις αυτοκίνητο, δεν είναι πρόβλημα. Το νησί διαθέτει λεωφορεία με συχνά δρομολόγια και καραβάκια για να γυρίσεις τις πιο απόκρημνες παραλίες. Το νότιο τμήμα μαζεύει τον πιο πολύ κόσμο, γι’ αυτό αν θέλεις ησυχία και απομόνωση, τότε η βόρεια πλευρά  λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας της θα σε ανταμείψει.

sk2-ewoman

Διαθέτει εντυπωσιακή ποικιλία καταλυμάτων, από πολυτελή ξενοδοχεία και επαύλεις μέχρι στούντιο και κάμπινγκ για τους φυσιολάτρες. Τόσο στην πόλη της Σκιάθου, όσο και στο νότιο τμήμα του νησιού, θα βρείτε αμέτρητες επιλογές διαμονής ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

sk3-ewoman

Η τεράστια ακτογραμμή του νησιού, με περισσότερες από 60 παραλίες, ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Ξεκινήστε με τα Λαλάρια με τα τιρκουάζ νερά και τα λευκά βότσαλα και τη χιλιοφωτογραφημένη Τρύπια Πέτρα, που  είναι προσβάσιμα μόνο με κάποιο καραβάκι. Συνεχίστε με τις Κουκουναριές, παραλία γνωστή σε όλο τον κόσμο και ως Χρυσή Άμμος, ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Ανακαλύψτε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες μπορείτε. Κάθε μία είναι ξεχωριστή και όλες ανεξαιρέτως θα σας μαγέψουν.

sk4-ewoman

Μη φύγεις από τη Σκιάθο αν δεν επισκεφτείς το κάστρο στο Μπούρτζι και το σπίτι του Παπαδιαμάντη, μιας και είναι τυπικό δείγμα αρχιτεκτονικής του νησιού.

sk5-ewoman

Αν πρόλαβες να γυρίσεις το νησί και θέλεις να εξερευνήσεις και τις υπόλοιπες Σποράδες προτίμησε μια από τις οργανωμένες εκδρομές για Σκόπελο και Αλόννησο. Μην παραλείψεις μια κρουαζιέρα στο θαλάσσιο πάρκο του Μάμμα Μια, που θα σας ξεναγήσει στα σημεία όπου γυρίστηκε το φιλμ.

Το γραφικό περιβάλλον θα σας κάνει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνετε στη Σκιάθο για πάντα.

sk6-ewoman