Η βιβλιοπρόταση της ημέρας:«Λίγη μαμά»

Η βιβλιοπρόταση της ημέρας:«Λίγη μαμά»

Το «Λίγη μαμά»,  ένα βιβλίο που πραγματεύεται το πως βιώνουν τα μικρά παιδιά την έλλειψη της μαμάς από το σπίτι όταν εργάζεται, η βιβλιοπρόταση του ewoman.

Το «Λίγη μαμά» απευθύνεται σε αναγνώστες άνω από 10 ετών κι όπως λέει στη συνέντευξή της στο ewoman η συγγραφέας του Χρυσάνθη  Δάϊνα:

«Αφορμή για να γράψω το «Λίγη Μαμά» ήταν τα παιδιά μου. Θυμάμαι ακόμη το απόγευμα,  που η κόρη μου, ήρθε και με ρώτησε αν θα δούλευα την επόμενη μέρα . Διαμαρτυρήθηκε που δε θα ήμουν στο σπίτι μαζί τους και έτσι της πρότεινα να την πάω στη γιαγιά της. Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε: Εμένα δε με γέννησε η γιαγιά. Με γέννησες εσύ και θέλω να είμαι μαζί σου.

Τα λόγια της με συγκλόνισαν . Προσπάθησα να μπω στη θέση του παιδιού και να καταλάβω πως νιώθει. Το ίδιο βράδυ λοιπόν, γεννήθηκε στο μυαλό μου η Μυρτώ και η Αλεξάνδρα , οι πρωταγωνίστριες του βιβλίου.

Έγραφα σα να ήμουν το παιδί που θέλει να παραπονεθεί για τις ώρες που μένει μόνο στο σπίτι , για την δουλειά της μαμάς που δεν καταλαβαίνει γιατί είναι ενδιαφέρουσα, για την αδερφή της που μεγάλωσε και δε διαθέτει χρόνο για παιχνίδια.

Καθώς το έγραφα δεν είχα στο μυαλό μου το πως θα το τελείωνα. Δεν ήξερα καν,  ότι θα μπορούσε να γίνει ένα βιβλίο. Το τέλος ήταν μια έμπνευση και νομίζω θα δικαιώσει όλες τις μητέρες που έχουν αφήσει εργασία και καριέρα και αφοσιώθηκαν στον πιο σπουδαίο ρόλο στην ζωή τους, αυτόν τον ρόλο της μητέρας.

Δεν αποτελεί ένα μεγαλειώδες και πολυσέλιδο έργο αλλά περνά ένα σημαντικό μήνυμα .

Δώστε χρόνο στα παιδιά σας, περάστε μαζί τους χρόνο ποιοτικό, που θα αποτελέσει θεμέλιο δημιουργίας μιας δυνατής σχέσης.»

Η βιβλιοπρόταση της ημέρας:«Λίγη μαμά»

Το βιβλίο απευθύνεται σε αναγνώστες άνω των 10 ετών και η εικονογράφηση είναι της εικαστικού Έλενας Γρίβα.