Η καλύτερή μου φίλη έχει απομακρυνθεί χωρίς λόγο. Τι να κάνω;

Η καλύτερή μου φίλη έχει απομακρυνθεί χωρίς λόγο. Τι να κάνω;

Η φιλία είναι μία από τις πιο θεμελιώδεις σχέσεις στη ζωή μας. Παίρνει καιρό μέχρις ότου καταλήξουμε στο ένα και μοναδικό άτομο το οποίο θα μας συντροφεύει εφόρου ζωής, την κολλητή μας.

Συνήθως έχουμε επενδύσει μεγάλα συναισθηματικά αποθέματα για να συνάψουμε και να διατηρήσουμε μια τέτοιου είδους σχέση. Χρειάζεται αμοιβαία κατανόηση και προσπάθεια για να προφυλάξεις ότι όμορφο έχεις δημιουργήσει μαζί της.

Τι γίνεται, όμως, όταν το άτομο το οποίο εμπιστεύεσαι περισσότερο απ’ όλους αρχίζει και απομακρύνεται από κοντά σου δίχως προειδοποίηση;

Σίγουρα είναι λογικό, να αρχίσεις να αγχώνεσαι και το μυαλό σου να πυροδοτεί πλήθος υποθετικών σεναρίων για το τι μπορεί να προκάλεσε την παρεξήγηση και κατά συνέπεια την απομάκρυνση της κολλητής σου.

Το κεφάλι σου αρχίζει να γεμίζει με σκέψεις όπως «Γιατί δεν τηλεφώνησε σήμερα να μου πει πως πήγε εκείνο το επαγγελματικό ραντεβού που τόσο την άγχωνε; Γιατί δεν πέρασε να με δει όπως το έχουμε καθιερώσει κάθε Παρασκευή απόγευμα; Γιατί δεν απάντησε στα τηλεφωνήματά μου ξεπετώντας με με ένα μήνυμα του τύπου έχω δουλειά θα σε πάρω αργότερα ενώ δεν πήρε ποτέ;».

Η ανησυχία σου φουντώνει. Αδυνατείς να καταλάβεις τι έχει φταίξει. Η φαντασία σου δεν μπορεί να συλλάβει το λόγο της ξαφνικής και απότομης αλλαγής της κολλητής σου.

Αν με ρωτάς τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να μιλήσεις.

Ότι σε απασχολεί και σε βασανίζει πρέπει να το εκφράσεις. Οι περισσότερες παρεξηγήσεις γίνονται διότι αφήνουμε πράγματα και καταστάσεις να περνάνε έτσι χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Από φόβο μην ακούσουμε κάτι που δεν μας αρέσει, προτιμούμε να σιωπούμε. Μπορεί να μας τρώει η περιέργεια να μάθουμε τι έχει συμβεί, κι όμως ο φόβος της ανάληψης των ευθυνών μας κάνει να σιωπούμε.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο ότι η απομάκρυνση της κολλητής σου οφείλεται σε δικό σου λάθος. Οι λόγοι που ένας άνθρωπος μπορεί να απομακρυνθεί από την ζωή μας είναι ποικίλοι και μπορεί να είναι ακόμη και εντελώς άσχετοι με μας. Καλώς ή κακώς ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω μας.

Σε όποιον και αν ανήκει το «φταίξιμο», όμως, το να μένεις άπραγη και να αποφεύγεις να αναζητήσεις την αλήθεια, δε θα σε ωφελήσει πουθενά. Πάψε να πιθανολογείς και να φτιάχνεις σενάρια. Ψάξε να βρεις την κολλητή σου, με όποιον τρόπο. Κάνε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση μαζί της, κατά προτίμηση από κοντά.

Μην είσαι προκατειλημμένη. Σκέψου πως αυτό το άτομο είναι σημαντικό για σένα και κείνο που προέχει είναι να κατανοήσεις τι συμβαίνει και να λύσεις την όποια παρεξήγηση και όχι να προβάλεις τον εγωισμό σου.

Η εξαπόλυση κατηγοριών, σίγουρα, δεν είναι η λύση. Το ζήτημα είναι να ξεπεράσετε παρέα την όποια δυσκολία στη σχέση σας, κάνοντάς την ακόμη πιο δυνατή και ανθεκτική.

Όλες οι σχέσεις είναι δύσκολες διότι απαιτούν ανιδιοτέλεια, βαθιά κατανόηση και πλήρης υποστήριξη και από τις δύο πλευρές. Το σχοινί, δηλαδή, πρέπει να γέρνει μία από τη μία, μία από την άλλη. Αν φτάσεις στο σημείο, να τραβάς μόνη σου το σχοινί σέρνοντας μια σχέση που δεν έχει προοπτική δεν έχει άξια. Το σημαντικό είναι ότι συμβαίνει να το αντιμετωπίζετε μαζί.

Μίλα, λοιπόν, εκ βαθέως ψυχής, αφοπλιστικά ειλικρινά και καλοπροαίρετα. Η κολλητή είναι φίλη αδερφική και είναι κρίμα να χαθεί δίχως μάχη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ