Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας!

Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας!

Θέλετε βραζιλιάνικους γλουτούς και φέτες κοιλιακούς; Θέλετε ένα γραμμωμένο σώμα;

Μάθετε τους 10 λόγους για τους οποίους πρέπει να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας, για να έχετε τα παραπάνω αποτελέσματα.

Δώστε προσοχή και διαβάστε πως θα καλυτερέψετε την εμφάνισή σας και την υγεία σας.

Να θυμάστε ότι το κάθε σώμα, είναι μοναδικό και η εξέλιξή του εξαρτάται από τις δικές του προδιαγραφές.

Αυτό που λέμε «καλούπι». Πάνω σε αυτό δουλεύουμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πριν από πολλά χρόνια οι άνθρωποι περπατούσαν σχεδόν όλη την ημέρα, αναζητώντας τροφή. Το ανθρώπινο σώμα είναι σχεδιασμένο για να βρίσκεται σε συνεχή κίνηση κάτι το οποίο δε συμβαίνει σήμερα. Το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας το περνούν καθιστοί.

Χωρίς κίνηση, δεν υπάρχει καλή φυσική κατάσταση. Η καρδιά, οι πνεύμονες, το αίμα, τα οστά και οι μύες δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Άτομα με κακή φυσική κατάσταση έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα και να προσβληθούν από άλλες ασθένειες. Επίσης είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν υπέρβαρα.

Ποιοι είναι λοιπόν οι 10 κυριότεροι λόγοι για να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας;

1) Η καλή σωματική φυσική επάρκεια. Τι είναι αυτό;

Ο συνδυασμός τριών διαφορετικών παραγόντων. Η αερόβια φυσική κατάσταση. Η μυϊκή φυσική κατάσταση. Η ευκαμψία. Ζητήστε από τον γυμναστή σας να σας φτιάξει ένα πρόγραμμα που θα περιέχει και τις τρεις μορφές. Αεροβική άσκηση. Μυϊκή ενδυνάμωση. Διατάσεις.

Έτσι θα έχετε δυνατή καρδιά, καλλίγραμμο, δυνατό και ευλύγιστο σώμα. (εδώ κολλάνε και οι βραζιλιάνικοι γλουτοί και οι φέτες κοιλιακοί.)

2) Η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και αιμοποιητικού συστήματος.

Η άσκηση δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, δηλαδή την ομάδα των κυττάρων και των ιστών που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ασθένειες. Παράλληλα η τακτική άσκηση, μειώνει την ποσότητα της χοληστερίνης και των λιπών στο αίμα. Επίσης τα επίπεδα σακχάρων διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.

3) Η αύξηση του μεταβολισμού.

Η τακτική άσκηση βοηθά τον έλεγχο της ποσότητας λίπους, αφού καίγοντας λίπος το χρησιμοποιεί ως ενέργεια. Η καύση λίπους συνεχίζεται, για αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωση της άσκησης.

4) Η ενδυνάμωση των μυών των πνευμόνων.

Οι δυνατοί πνεύμονες μπορούν να παίρνουν βαθύτερες αναπνοές. Δηλαδή περισσότερη πρόσληψη αέρα με λιγότερες αναπνοές. Βοηθά τα άτομα με άσθμα.

5) Δυνατότερα οστά και σωστή στάση σώματος.

Με την άσκηση, τα οστά δυναμώνουν γιατί οι μύες ασκούν πάνω τους πίεση. Έτσι έχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν όταν βρεθούν υπό πίεση. Επίσης το άτομο αποκτά την συνείδηση της ορθοσωμίας και έτσι οι στάσεις του είναι σωστές σε κάθε θέση που βρίσκεται.

Παράλληλα με τη σωστή χρήση του σώματος αντιμετωπίζονται παθήσεις όπως: σκολίωση, κύφωση, λόρδωση.

6) Σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Η πέψη γίνεται καλύτερα, γιατί λόγω της κίνησης επιταχύνεται η δίοδος της τροφής και αποτρέπονται τα διάφορα πεπτικά προβλήματα.

7) Φωτεινότερη επιδερμίδα και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Η εφίδρωση διατηρεί τους πόρους καθαρούς, δίνοντας έτσι μια λαμπερή όψη στην επιδερμίδα σας. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Επίσης τα άτομα που γυμνάζονται κοιμούνται καλύτερα γιατί καταναλώνουν ενέργεια.

8) Άσκηση= Μακροζωία.

Η άσκηση έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Αυτό θα το δείτε στην τρίτη ηλικία γιατί συμβάλει στην μακροβιότητά σας. Το άτομο που μπορεί να σκύψει, να δέσει τα κορδόνια του με τεντωμένα γόνατα και χωρίς να ζαλιστεί σε μεγάλη ηλικία έχει super υγεία!

9) Ευχάριστη διάθεση.

Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνονται τα επίπεδα των ενδορφινών στο αίμα που προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα. Η άσκηση χαρίζει ενέργεια και ανεβάζει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Στην αρχή θα σας φανεί δύσκολη υπόθεση η άσκηση. Δώστε χρόνο. Δεν θα μπορείτε χωρίς αυτήν και θα την απολαμβάνετε.

10) Μείωση άγχους και στρες.

Η γυμναστική είναι εχθρός τους. Ο υπερκορτιζολισμός,,  δηλαδή το συνεχές άγχος και στρες, προκαλούν ασθένειες. Ο σύγχρονος άνθρωπος λόγω του τρόπου ζωής του, επιβάλλεται να γυμνάζεται για να εκτονώνει το νευρικό του σύστημα μέσα από την άσκηση.

Και μια τελευταία συμβουλή;

Ξεκινήστε και βάλτε την άσκηση στη ζωή σας, τη  γυμναστική, την κίνηση σε οποιαδήποτε μορφή τους,  από ΧΘΕΣ!!!