Η ευεργετική δράση του πορτοκαλιού στη ζωή μας.

Πορτοκάλι: Η άμυνα του οργανισμού ενάντια στον καρκίνο. (Πηγή Pixabay)

Χειμωνιάζει σιγά σιγά και τα πορτοκάλια κάνουν την εμφάνισή τους. Στο ewoman.gr, ως λάτρεις αυτού του φρούτου κάνουμε χαρές για τους φρέσκους χυμούς που έχουμε να απολαύσουμε αλλά και τις συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε με αυτή την εξαιρετική πρώτη ύλη. Συνταγές φυσικά που θα μοιραστούμε και μαζί σας!

Το πορτοκάλι ως γνωστόν ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών. Καλλιεργείται σε θερμά κλίματα και είναι ιδιαίτερα αγαπητό τόσο λόγω της εξαίρετης γεύσης και του αρώματός του, όσο και για τις οφέλη του στον οργανισμό μας. Πρόκειται για ένα θησαυρό βιταμινών Α, B1 και C. Έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Για σας που μπορεί ακόμη να αμφιβάλλετε για το πόσο πολύτιμο είναι για την υγεία μας, σας παρουσιάζουμε επιγραμματικά τα οφέλη του.

  1. Μειώνει τη χοληστερόλη.
  2. Μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση
  3. Εμποδίζει το σχηματισμό πέτρας στα νεφρά.
  4. Βοηθά στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.
  5. Έχει αντικαρκινική δράση.
  6. Προστατεύει από μολύνσεις.
  7. Βοηθά στην καλή υγεία του δέρματος.
  8. Βοηθά στη σωστή λειτουργία του εντέρου.
  9. Βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου.
  10. Βοηθά στη σωστή σεξουαλική λειτουργία.

Μετά από όλα αυτά, πώς να μην πειστεί κάποιος να προτιμά έναν φρέσκο χυμό πορτοκάλι από τους τυποποιημένους χυμούς του εμπορίου; Η υγεία μας είναι σοβαρό θέμα και δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε αψήφιστα. Κάθε σωστή ή λάθος μας επιλογή, τη βρίσκουμε μπροστά μας. Ας αποφασίσουμε λοιπόν να ζούμε υγιεινά και να φροντίζουμε τον εαυτό μας όπως του πρέπει! Και τι καλύτερο από το να φροντίσει κανείς τον εαυτό του, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο φυσικό χυμό πορτοκάλι!

Στην υγειά μας.