5 βιβλία του Stephen King που πρέπει απαραιτήτως να διαβάσεις!

5 βιβλία του Stephen King που πρέπει απαραιτήτως να διαβάσεις!

Οι λάτρεις του μεταφυσικού, πίνουν νερό στο όνομα του Stephen King. Κι εμείς εδώ στο Ewoman δεν αποτελούμε εξαίρεση. Σήμερα, η Μαρία Χαρίτου μας προτείνει 5 βιβλία του "άρχοντα του σκότους" που θα λατρέψετε!

 

1.Τhe dark half.

Ένας συγγραφέας αξιώσεων, ο Θαντ Μπόμοντ, στερεύει από έμπνευση και πειραματίζεται στον χώρο του θρίλερ, γράφοντας με το ψευδώνυμο Τόνυ Σταρκ, για να μην διακινδυνεύσει τη φήμη του. Όταν αργότερα αποφάσισε να «σκοτώσει» τον Στάρκ, εκείνος πήρε μορφή, υιοθετώντας τις τακτικές του ήρωα των βιβλίων του, Alexis Machine, ο οποίος ήταν ο πιο βίαιος άνθρωπος, με σκοπό να επικρατήσει του Μπόμοντ.

 

2. Needful things.
Στην πόλη castle rock, ανοίγει ένα καινούριο μαγαζί στο οποίο όλοι οι κάτοικοι βρίσκουν κάποιο χρήσιμο αντικείμενο που πάντα ήθελαν. Ο Λίλαν Γκόντ, ο μαγαζάτορας, προσέφερε τα αντικείμενα του δωρεάν, με μόνο αντάλλαγμα, να του χρωστάνε μια χάρη: να κάνουν μια φάρσα σε κάποιον από τους κατοίκους.

 

3. IT.

Μια ομάδα παιδιών βιώνουν παραφυσικά φαινόμενα, που προκαλούνται από έναν κλόουν, τον Pennywise. Έχοντας περάσει πολλά χρόνια, ο καθένας κάνει τη ζωή του ξεχνώντας το τι συνέβαινε στο παρελθόν. Ένα γεγονός όμως τους γυρίζει πίσω στην πόλη τους, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους και πάλι με τους φόβους τους και τον ίδιο τον Pennywise.

 

4. Salems Lot.

Στη συνοικία Salems lot, ξανακατοικείται ένα παλιό σπίτι, ορόσημο της πόλης, μόνο που όπως όλα δείχνουν, οι κάτοικοι του δεν είναι ακριβώς άνθρωποι...

 

5. Tommyknockers.

Η Roberta Anderson, συγγραφέας βιβλίων γουέστερν, κάτοικος του Μέιν, κάνοντας βόλτα στο δάσος, σκοντάφτει σε ένα μεταλλικό αντικείμενο. Μην μπορώντας να ελέγξει τον εαυτό της, την πιάνει μανία να το ξεθάψει. Σύντομα ανακαλύπτει ότι το κομμάτι που βρήκε, ανήκει σε κάποιο εξωγήινο αεροσκάφος. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν εμπλέκονται CIA, FBI και διάφορες άλλες αρχές.

 

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τα 5 καλύτερα βιβλία του Stephen King, γι’ αυτό και τα 5 βιβλία που παρουσιάζονται στη λίστα, είναι εκείνα που μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση.