Εκείνες που επέλεξαν τη μοναξιά να τις σέβεσαι και να τις εκτιμάς

Εκείνες που επέλεξαν τη μοναξιά να τις σέβεσαι και να τις εκτιμάς

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες ρε φίλε που ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος.
Είναι όμοιες και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικές από όλες τις άλλες.
Τόσο ίδιες και συνάμα τόσο ανόμοιες. Τόσο διάφανες και όμως πιο ευδιάκριτες.

Απλές και μυστήριες.
Λιτές και απέριττες.
Μόνες, αλλά όχι μοναχικές.
Σε συνεπαίρνει η θηλυκότητά τους και σε ιντριγκάρει η κοσμοθεωρία τους.
Είναι εκείνες που διάλεξαν τη μοναξιά από επιλογή και όχι από ανάγκη.

Αυτές τις γυναίκες φίλε, να μην τις λυπάσαι. Να μην τις οικτίρεις και να μην τις φοβάσαι. Να τις σέβεσαι και να τις εκτιμάς. Γιατί είναι αυτές που πάλεψαν με τα θεριά τους και βγήκαν νικητές. Αυτές που είχαν το κουράγιο να χαρίσουν την καρδιά τους και να μαζεύουν στωικά τα θρύψαλά της.
Να δοθούν ολοκληρωτικά και να μαζεύουν τα κομμάτια τους.
Να Θυσιάσουν την ύπαρξή τους στον βωμό της αγάπης,  χωρίς ανταλλάγματα.
Και να δανείσουν τη ψυχή τους ανεπιστρεπτί χωρίς ενδοιασμούς.
Δεν οπισθοχώρησαν αντικρίζοντας τις πληγές τους. Δε δείλιασαν μπροστά στα κουρέλια της οντότητάς τους. Aντίθετα ακολούθησαν τα συναισθήματά τους κι έγιναν στάχτη στην ένταση της φωτιάς τους.

Είναι αυτές που έντυσαν τη γύμνια τους με την πανοπλία της μοναξιάς τους.

Αυτές που άφησαν εκτεθειμένο το κάστρο της καρδιάς τους στους κατακτητές που το λεηλάτησαν. Υποδέχτηκαν με κόκκινα χαλιά ελπίδας και τιμές εμπιστοσύνης τους ληστές που το κούρσεψαν. Άνοιξαν διάπλατα τις πύλες της ψυχής τους να κλείσουν μέσα τους εισβολείς που τις ερήμωσαν. Και άφησαν αφύλακτα τα σύνορα της υπόστασής τους, στους πορθητές που τα ισοπέδωσαν.
Τα ομορφότερά τους όνειρα έγιναν λάφυρα νίκης των καιροσκόπων που καραδοκούσαν.
Και μέσα από τα ερείπια της ζωής τους αναγνώρισαν την αξία της ακεραιότητας.

Οι ίδιες που βρήκαν τη δύναμη να απορρίψουν το κατεστημένο και να πορεύονται μόνες στην κοσμοσυρροή. Το θάρρος να ορθώσουν το δικό τους ανάστημα αδιαφορώντας για τις μικροαστικές αντιλήψεις.

Το σθένος να πολεμούν μονάχες στην αρένα τούτου του κόσμου με αξιοπρέπεια και ήθος.

Δε δαμάζονται και δεν επιδιώκουν να δαμάσουν κανέναν. Δεν επιβάλλονται και δεν προσπαθούν να επιβληθούν. Δεν ψάχνονται και δεν επιλέγουν να αυτοπροβληθούν. Δεν απαιτούν και δεν επαιτούν. Αρνούνται να γίνουν το θήραμα και δε συναινούν στον ρόλο του θύτη. Αποστρέφονται τις πρόσκαιρες και εφήμερες σχέσεις. Δεν αναζητούν την επιβεβαίωση και δεν επιζητούν τις φιλοφρονήσεις.
Αδιαφορούν για τις επιβραβεύσεις και δυσπιστούν στα μεγάλα κούφια λόγια.
Αναγνωρίζουν τη δύναμη και τις αδυναμίες τους. Διακρίνονται για την αυτοπεποίθηση και την αυτογνωσία τους. Και στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και ικανότητες. Ανεξάρτητες και απελευθερωμένες. Δυναμικές και ευαίσθητες. Ευάλωτες και ευέλικτες συγκεντρώνουν την προσοχή με τις αντιθέσεις που τις χαρακτηρίζουν. Περιφέρονται ανάμεσα μας αέρινες παρουσίες χωρίς ταμπού και συμπλέγματα.  Και συνυπάρχουν αρμονικά με τη μοναξιά τους αποτελώντας την εξαίρεση του κανόνα.

Γι' αυτό ρε φίλε, τις γυναίκες που επιλέγουν τη μοναξιά να μην τις οικτίρεις και να μην τις φοβάσαι. Να τις σέβεσαι και να τις εκτιμάς. Γιατί μόνο οι δυνατοί αρνούνται να κάνουν εκπτώσεις στα συναισθήματά τους και έχουν το σθένος να επιλέξουν τη μοναξιά τους.