Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman, με όλα τα μυστικά επιτυχίας!

Ως γνωστόν των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και καθώς ο χειμώνας πλησιάζει είναι η κατάλληλη εποχή για να ετοιμάσουμε τα τουρσιά που θα συνοδεύουν τα χειμωνιάτικα φαγητά μας και θα δίνουν μια πικάντικη νότα σε κάθε φαγοπότι με την οικογένεια ή με φίλους! 

Υλικά για 16 μελιτζάνες:

Γέμιση :

1 μικρό άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο

2 καρότα τριμμένα

6 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα

2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, ξύδι.

Για την άλμη:

2 λίτρα παγωμένο νερό 

3 κουταλιές της σούπας αλάτι

Για το τύλιγμα:

16 κλωνάρια σέλινου

6 σκελίδες σκόρδο ανάμεσα στις στρώσεις που θα κάνουμε στο τάπερ με τις μελιτζάνες.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, κόβουμε τα κοτσάνια και μετά τις χαράζουμε στην μέση σαν βαρκούλες και τις ζεματάμε για 10 λεπτά σε βραστό νερό.

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Έπειτα τις στραγγίζουμε καλά και τις γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

και τις τυλίγουμε μία- μία με τα κλωνάρια σέλινου. Τις τοποθετούμε σε μακρόστενο τάπερ σε στρώσεις, όπου ανάμεσα μπαίνουν οι σκελίδες σκόρδου.

 Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Μόλις τελειώσουμε σκεπάζουμε τις μελιτζάνες με την άλμη, κλείνουμε το τάπερ καλά και το βάζουμε σε δροσερό μέρος. Το τουρσάκι  θα είναι έτοιμο σε 1 μήνα.

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί

Γίνεται πεντανόστιμο !!!!!!

Καλή επιτυχία!!