Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman, με όλα τα μυστικά επιτυχίας!
Ως γνωστόν των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και καθώς ο χειμώνας πλησιάζει είναι η κατάλληλη εποχή για να ετοιμάσουμε τα τουρσιά που θα συνοδεύουν τα χειμωνιάτικα φαγητά μας και θα δίνουν μια πικάντικη νότα σε κάθε φαγοπότι με την οικογένεια ή με φίλους!
Υλικά για 16 μελιτζάνες:
Γέμιση :
1 μικρό άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
6 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, ξύδι.
Για την άλμη:
2 λίτρα παγωμένο νερό
3 κουταλιές της σούπας αλάτι
Για το τύλιγμα:
16 κλωνάρια σέλινου
6 σκελίδες σκόρδο ανάμεσα στις στρώσεις που θα κάνουμε στο τάπερ με τις μελιτζάνες.
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, κόβουμε τα κοτσάνια και μετά τις χαράζουμε στην μέση σαν βαρκούλες και τις ζεματάμε για 10 λεπτά σε βραστό νερό.
Έπειτα τις στραγγίζουμε καλά και τις γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει
και τις τυλίγουμε μία- μία με τα κλωνάρια σέλινου. Τις τοποθετούμε σε μακρόστενο τάπερ σε στρώσεις, όπου ανάμεσα μπαίνουν οι σκελίδες σκόρδου.
Μόλις τελειώσουμε σκεπάζουμε τις μελιτζάνες με την άλμη, κλείνουμε το τάπερ καλά και το βάζουμε σε δροσερό μέρος. Το τουρσάκι θα είναι έτοιμο σε 1 μήνα.
Γίνεται πεντανόστιμο !!!!!!
Καλή επιτυχία!!